Predsjednik Zoran Milanović razgovarao je u ponedjeljak sa studentima Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta koji vode prvi hrvatski “FSB Racing Team”, projekt pokrenut s ciljem razvoja i proizvodnje trkaćeg automobila, izvijestio je u srijedu Ured predsjednika.

Voditelj tima i predsjednik asocijacije strojarskih fakulteta Filip Čavić, glavni tajnik Matija Lilić i voditelj projekta Luka Mihelac pojasnili su da projekt obuhvaća pripremu, marketing i izradu bolida te sudjelovanje na natjecanju “Formula Student” na kojemu do izražaja dolaze trkače osobine vozila..

Istaknuli su da su dosad konstruirali 10 bolida koji su sudjelovali na natjecanjima diljem Europe i na taj način promovirali cijelo Sveučilište u Zagrebu.

Tema razgovara bili su i postojeći obrazovni programi na fakultetu za koje su studenti rekli da zadnjih godina sve više prate trendove u industriji, što smatraju važnim.

Nakon završetka studiranja planiraju ostati u Hrvatskoj jer vide mogućnost zapošljavanja u hrvatskim tvrtkama ili samostalnom radu, što je predsjednik Milanović pozdravio. “Ako ostajete raditi u Hrvatskoj, to je sjajna vijest”, rekao je predsjednik Milanović i poželio im puno uspjeha.

Projekt Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta (HSA-SF) pokrenut je na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje, a cilj je koncipiranje, razvoj i proizvodnja trkaćeg automobila jednosjeda.