Grupna izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, pod nazivom ‘Ružičaste naočale’, nova je u nizu uspješne i sve tješnje suradnje Akademije likovnih umjetnosti i Udruge K.V.A.R.K. u Križevcima.

Kroz otvoreni ciklus izložba u prostoru Galerije K2, mladi se autori i autorice predstavljaju križevačkoj publici. Za ovu sredinu to je veliko osvježenje u izložbenom životu, a za same studente vrijedno prikupljanje iskustva u interakciji sa publikom. Ovom prigodom, predstavljaju se autori Dorian Pacak, Luka Kirin, Juraj Mihalke, Ena Antunović, Mia Markušić, te Mara Bajsić.

Šestero autora koji nam se ovom prilikom predstavljaju nisu dio nikakve homogene grupe, koja bi slijedila neki prepoznatljivi likovni idiom, nego grupa mladih osoba različitog likovnog temperamenta, različitih putova traženja, uhvaćenih kao slučajnim izborom, slučajnim odabirom radova, među kojima je na prvi pogled jedina poveznica njihov različiti put koji slijede.

Recenzent izložbe Zdenko Balog istaknuo je kako mu je veliko veselje da se nastavlja suradnja Galerije i Akademije likovnih umjetnosti i postaje intenzivnija. – Nakon Strahova, koje smo otvorili u listopadu prošle godine, a potom Traženja i nadanja, prije malo više od mjesec dana, ponovo ugošćujemo grupu slikarica i slikara ALU. Ovi mladi autori prihvatili su nemali izazov izlaska pred svoju publiku, za njih možda jedno od prvih iskustava izlaganja djela- kazao je Balog.

Ulaz na izložbu je slobodan, a može se razgledati u radnom vremenu Galerije K2.

alu-studenti-01 alu-studenti-02 alu-studenti-03 alu-studenti-04 alu-studenti-05 alu-studenti-06 alu-studenti-07 alu-studenti-08 alu-studenti-09 alu-studenti-10 alu-studenti-11 alu-studenti-12 alu-studenti-13 alu-studenti-14 alu-studenti-15 alu-studenti-16 alu-studenti-17 alu-studenti-18 alu-studenti-19