Mladić (21) kojeg je u srijedu u Lasinji iz automatske puške teško ranio 56-godišnjak oporavlja se u karlovačkoj bolnici, 56-godišnjak je uhićen pod sumnjom za pokušaj ubojstva, a iz Općine Lasinja tim povodom pozivaju građane na dragovoljnu predaju ilegalnog naoružanja policiji.

Ravnateljica bolnice Ivana Kovačić rekla je Hini da je mladić stabilno i na putu oporavka bez većih i trajnih posljedica, iako je zadobio dvije prostrijelne rane.

“Kost nadlaktice je pukla, ruka se liječi vanjskim fiksatorom, ali je dobra prognoza izlječenja, jednako kao i za prostrijelnu ranu zdjelice”, rekla je Kovačić te dodala da pacijent nije više na odjelu intenzivne medicine, već na traumatologiji.

Policija je temeljem sudskog naloga pretresa u Lasinji automobil, dom i sve prostorije koje koristi 56-godišnjak. Sudac istrage Ante Ujević, koji je naložio pretres doma osumnjičenika, potvrdio je Hini da je 56-godišnjak pucao iz automatske puške.

Iz karlovačke Policijske uprave je potvrđeno da je pokrenuto kriminalističko istraživanje o tome što se dogodilo 31. svibnja, oko 19.50 sati u Lasinji između dvojice muškaraca među kojima je najprije izbio verbalni sukob, a onda je 56-godišnjak vatrenim oružjem teško ozlijedio 21-godišnjaka te je policija 56-godišnjaka uhitila.

Izolirani slučaj s osobnim motivima

Načelnik Općine Lasinja Marijo Percić rekao je da njemu nisu poznati razlozi i motivi tragičnog događaja, ali je poručio sumještanima i da se ne trebaju bojati za svoju sigurnost jer  “po svemu što se zna slučaj nema veze ni s kakvim kriminalnim miljeom, već se radi o izoliranom slučaju s osobnim motivima počinitelja”.

Pozvao je Percić ovim povodom građane koji još imaju ilegalno naoružanje zaostalo iz Domovinskog rata da ga u što skorije vrijeme dragovoljno predaju policiji bez sankcija.

Ovaj slučaj pokazuje “koliko je opasno i za vlasnika ilegalnog naoružanja i za sve druge oko njega ako se u kući drži oružje”, zaključio je načelnik.

Hina u Lasinji neslužbeno doznaje da se 56-godišnjak družio s jednom ženom te da je njen brat došao k njemu riješiti razmirice, a razgovor se pretvorio u svađu i pokušaj ubojstva.