Gradsko vijeće španjolskog grada Viga objavilo je stroge kazne za turiste. Svi koji budu obavljali malu nuždu u moru ili na plaži kaznit će s oko 750 eura, piše 24sata.

Kako javlja Daily Mail, gradsko vijeće je uriniranje okarakteriziralo kao “kršenje higijenskih i sanitarnih propisa”, a kako bi tom problemu stali na kraj planiraju na plaže postaviti i javne zahode.

No, kaznama za kupače tu nije kraj. Španjolci su najavili i da svi turisti koji nose samo kupaće kostime ili hodaju golog torza moraju paziti jer bi ih se zbog neprikladne odjeće na ulici također moglo kazniti.

Obzirom da bitku vode i s otpadom, kazne su predvidjeli i za svakoga tko ostavi smeće ili donese roštilj na plažu. Zabranjeno je koristiti i sapun u moru, a ako se na plaži igrate palicom i loptom ili pak pokušate rezervirati mjesto na plaži tako da ostavite ručnik – i za to ćete biti kažnjeni.

Viga nije jedini grad s kaznama za turiste. I Mallorca i Ibiza najavili su ranije da će turisti na all inclusive odmorima moći popiti samo šest pića dnevno, odnosno – tri za ručak i tri za večeru.

Na Balearima više nema prodaje alkoholnih pića između 21.30 i 8 sati, ukinuta je ponuda pića “dva za jedan” i happy hour na određenim mjestima. Regija Costa del Sol najavila je da će suzbiti i skandalozne djevojačke i momačke zabave, a razmišljaju i o tome da ugrade monitore buke u turističke apartmane.