Na Europskom prvenstvu u streljaštvu (mali i veliki kalibar), kojem je domaćin Osijek, hrvatski reprezentativac Miran Maričić osigurao je olimpijsku normu za nastup na skorašnjim Igrama u Parizu, objavio je Hrvatski olimpijski odbor (HOO) u utorak.

U jakoj kontinentalnoj konkurenciji Maričić je rezultatom od 589 krugova i 11. mjestom još jednom potvrdio mjesto među najboljima. Bitno je naglasiti da je šest strijelaca imalo isti rezultat kao hrvatski olimpijac (Tokio 2020.), ali samo su dvojica prošla u finale. Zlatnu medalju osvojio je Norvežanin Jon-Hermann Hegg, srebro je Ukrajini donio Serhy Kulish, a broncu Slovačkoj Patrik Jany.

Petar Gorša je rezultatom 585 krugova zauzeo 30. mjesto. Treći član hrvatske momčadi bio je Andrija Mikuljan, koji je s 581 krugom zauzeo 53. mjesto. U ukupnom momčadskom redoslijedu Hrvatska je zauzela 8. mjesto.

Preostalo je još jedno veliko natjecanje – Svjetski kup u Muenchenu, kao posljednja prilika za skupljanje bodova na svjetskoj rang-ljestvici, a preko koje se također može osigurati olimpijska norma za Pariz.

Hrvatska trenutačno ima 58 sigurnih putnika za OI u Parizu, a Miran Maričić je drugi evidentni olimpijski kandidat iz streljaštva, prethodno je normu osigurao Giovanni Cernogoraz u trapu, dodaje Hrvatski olimpijski odbor.