Stričak: ‘Idući tjedan razgovori o prioritetima upravljanja u Varaždinskoj županiji’

4. lipnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Stričak: ‘Idući tjedan razgovori o prioritetima upravljanja u Varaždinskoj županiji’


Novi varaždinski župan Anđelko Stričak rekao je u petak na primopredaji dužnosti od dosadašnjeg župana Radimira Čačića, da će idući tjedan o prioritetima upravljanja Županijom razgovarati s predsjednicima političkih stranaka koje su osvojile mandate u Županijskoj skupštini.

Nakon predaje vlasti Čačić i Stričak su se obratili medijima

Čačić je kazao da ga je prije četiri godine, kada je on došao u županiju, dočekalo samo „par papirića gdje je nešto pisalo, tih par projekata vrijednih četiri milijuna. Sada novi župan ima sve prijavljeno, sve pregledno. Imamo velike projekte, siguran sam da će ekipa koju preuzima novi župan, kao što je vrhunski odradila svoj posao, odrađivati ga i dalje. To je ekipa vrlo kvalitetnih ljudi, to je vrhunska ekipa. Ali bitan je coach. Varaždinska županija je četiri puta bila najuspješnija u Hrvatskoj i nadam se da ćemo to i nastaviti. Čestitke novom županu i uspjeh u radu”, rekao je Čačić.

„Očekujem, vjerujem i nadam se interesu svih nas da ćemo rezultat koji smo ostvarili protekle 4 godine, službeni izvještaj Ministarstva financija, 4 godine zaredom najuspješnija županija u Hrvatskoj, da ćemo takvi biti i dalje“, dodao je Čačić.

Stričak: Investicije u zdravstvu, školstvu, cestovnoj infrastrukturi i zaštiti okoliša … 

Stričak je naglasio kako je pobjeda koalicije HDZ-HSLS-HSU u Varaždinskoj županiji zaslužena te da je u proteklih devet godina kao predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i šest godina kao saborski zastupnik obišao svaki kutak Varaždinske županije.

„Naravno da nisam najbolji, najsposobniji, najsavršeniji, ali nastojat ću zajedno sa svojim timom, sa zamjenicom Silvijom Zagorec, dati sve od sebe da u idućem mandatu Varaždinska županija i svi njezini žitelji osjete jedan iskorak“, rekao je Stričak.

Najavio je investicije u zdravstvu, školstvu, cestovnoj infrastrukturi i zaštiti okoliša, proglašenja Ivančice parkom prirode, programe za udruge i brigu o sigurnosti građana.

„Od ponedjeljka krećem s razgovorima sa svim predsjednicima političkih stranaka, odnosno opcija čiji vijećnici su osvojili mandate u budućem sazivu Županijske skupštine. Razgovarat ćemo o skupštinskoj većini, formiranju radnih tijela i o prioritetima“, dodao je novi varaždinski župan.

Stričak je kazao i da se veseli suradnji sa svim gradonačelnicima i načelnicima, a tako i s novim gradonačelnikom Varaždina SDP-ovim Nevenom Bosiljem.

Odgovarajući na novinarsko pitanje postoji li u Varaždinskom HDZ-u netko tko ruši Andreja Plenkovića, Stričak je rekao da su to nebuloze. Jer, naglasio je, prošle godine HDZ je imao unutarstranačke izbore i najveće povjerenje članova je Andrej Plenković dobio upravo ovdje, preko 90 posto. Rekao je i kako nije zabrinut za koaliciju na nacionalnoj razini.

Upitan Radimir Čačić je novinarima odgovorio kako je on svoje rekao o odnosu s HDZ-om.

“Sve što sam o tome htio reći, sam rekao. Ponekad negdje piše i nešto o čemu nemam pojma. Svašta se piše, zato je televizija jako dobro. Kada ću imati nešto za reći, reći ću”, zaključio je predsjednik Reformista Čačić. (Hina)

Facebook Comments