STRELJAŠTVO -PRVENSTVO HRVATSKE Zlato i Srebro za Križevčanina Karla Sačarića

13. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Križevci STRELJAŠTVO -PRVENSTVO HRVATSKE  Zlato i Srebro za Križevčanina Karla Sačarića


U subotu je na streljani Pampas u Osijeku održano Prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom zračnom puškom za juniorsku kategoriju. Na natjecanju su sudjelovali i strijelci SK Križevci 1252, njihov Karlo Sačarić je fantastičnim rezultatom od 369 krugova osvojio prvo mjesto i time automatski postao prvak Hrvatske u kategoriji mlađih juniora.

Karo Sacaric

U nastavku se odigravalo finale gdje se natjecalo 8 najboljih juniora Hrvatske. Borio se sa iskusnijim natjecateljima i to malo manje iskustva u finalima mu je možda nedostajalo te nije uspio osvojiti zlato i u juniorskoj kategoriji. No, to je ipak sport i srebro je veliko postignuće za nekoga tko još niti nije junior.

Karlo Sačarić

Ovime je Karlo sada već višestruki prvak Hrvatske u ovoj godini. Prvi puta je to postigao u kategoriji kadeta u disciplini mali kalibar – trostav, a sad i u serijskoj zračnoj pušci u mlađoj juniorskoj kategoriji i viceprvak Hrvatske u juniorskoj. S Karlom su u Osijeku bili, i to na svojem prvom ovakvom natjecanju, Marko Pofuk i Gabrijel Poljanek i kao ekipa su osvojili ukupno 5. mjesto.

Marko Karlo Gabrijel

Ekipa juniora S.K. “Križevci 1252” (Karlo Sačarić, Marko Pofuk i Gabrijel Poljanek) sa 1018 krugova osvojila je 5. mjesto. Pojedinačno: 2. Karlo Sačarić 461,9 krugova (osnovni 369 + 92,9 finalni), 21. Marko Pofuk 328 krugova i 22. Gabrijel Poljanek 321 krug. U kategoriji mlađi juniori: 1. Karlo Sačarić 369 krugova, 20. Marko Pofuk 328 krugova i 21. Gabrijel Poljanek 321 krug.

Ekipa gabrijel Goljanek Karlo Sacaric Priprema za finale Marko Pofuk Marko Pofuk Karlo Sacaric Gabrijel Poljanek Karlo Sačarić