U nedjelju 28. studenoga na streljani „Pampas“ u Osijeku održan je 3. Turnir olimpijskih nada u gađanju zračnim oružjem za juniorsku kategoriju, sezona 2021/2022.

Na turniru su sudjelovala 3 kadeta-juniora SK Križevci 1252 u disciplini puška i 2 kadeta-juniora u disciplini pištolj. U kategoriji kadeta zlatnu medalju osvojio je Marko Pofuk s rezultatom 607,7 krugova, a istim rezultatom Marko je u kategoriji mlađi juniori osvojio 4. mjesto kao i u kategoriji juniora.

Marko-10-9

-Marko je sezonu počeo sa odličnim rezultatima. Vidjelo se na prošlom natjecanju u Čakovcu gdje je otpucao 597 krugova da je u odličnoj formi. S obzirom na njegovu upornost i kvalitetan rad na treningu očekivali smo ovakav rezultat u ovoj sezoni, ali već na početku sezone ovo je ipak iznad očekivanog. Bilo je užitak gledati ga kako gađa u meču. Odlična koncentracija, tehnika i izvedba. A sam nagovještaj ovog rezultata bila je prva dijabola koja je završila u strogom centru – 10.9. Bravo Marko! – poručio je ponosni trener Zvonko Jagušić.

Marko-postolje

U kategoriji kadeta Karlo Sačarić, koji se još traži u pripremnom djelu sezone, s rezultatom 588,4 kruga osvojio je 5. mjesto, a istim rezultatom u kategoriji mlađi juniori osvojio je 8. mjesto kao i u kategoriji juniora.

Karlo

U kategoriji mlađih kadeti, Filip Črnec s rezultatom 544,6 krugova osvojio je 4. mjesto, a istim rezultatom u kategoriji kadeti osvojio je 12. mjesto, a u kategoriji mlađih juniora 20. mjesto kao i u kategoriji juniora. -Filip napreduje iz meča u meč i redovito postavlja svoje nove najbolje rezultate. -pojašnjava Jagušić.

Filip

U disciplini, zračni pištolj, Gabrijel Poljanek, s rezultatom 486 krugova, osvojio je 6. mjesto u kategoriji kadeta, a istim rezultatom u kategoriji mlađi juniori osvojio je 9. mjesto te u kategoriji juniora 10. mjesto.

Gabrijel

U kategoriji kadeta, Mario Mrvčić-Žumbar s 448 krugova osvojio je 10. mjesto, a istim rezultatom u kategoriji mlađih juniora osvojio je 14. mjesto te u kategoriji juniora 15. mjesto.

 

Mario