STRAŠNO Prometnu skrivio totalno pijani vozač, poginula žena, liječnici se bore za život 5-godišnjeg djeteta

6. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Crna kronika STRAŠNO Prometnu skrivio totalno pijani vozač, poginula žena, liječnici se bore za život 5-godišnjeg djeteta


Bjelovarsko-bilogorska policija objavila je detalje tragedija koja se dogodila jutros oko 9.25 sati. Naime, 31-godišnjak je upravljao osobnim automobilom inozemnih registracijskih oznaka krećući se nenaseljenim dijelom državne ceste D-43 između mjesta Blatnica i Narta.

Dolaskom oko 150 metara prije kućnog broja 2 u mjestu Narta i ulaskom u blagi zavoj udesno, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju kolnika, izgubio je nadzor nad upravljačem vozila i prešao vozilom na prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera. Prednjim lijevim dijelom vozila udario je u prednji lijevi dio osobnog automobila bjelovarskih registracijskih oznaka s kojim je upravljala 63-godišnjakinja.

Od siline udara, osobni automobil bjelovarskih registracijskih oznaka odbačen je unatrag, gdje je zadnjim dijelom udario u metalnu ogradu mosta, a potom u prometnu signalizaciju uz rub mosta te se nastavio nekontrolirano kretati unatrag i zaustavio se na kolniku.

Osobni automobil inozemnih registracijskih oznaka se uslijed udara prevrnuo na desni bok te nastavio kliziti po kolniku i sletio u putni jarak gdje je udario u drvenu ogradu pašnjaka, nakon čega se prevrnuo i zaustavio na kotačima zadnjim dijelom u putnom jarku, a prednjim na pašnjaku.

Od zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradala 63-godišnja vozačica, dok je 5-godišnje dijete koje je bilo njezin putnik zadobilo teške tjelesne ozljede te je vozilom hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu Bjelovar, a potom u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu.

31-godišnji vozač je u prometnoj nesreći zadobio lake tjelesne ozljede te je uhićen i priveden u prostorije policije gdje je alkotestiranjem utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2.72 g./kg.

On je smješten u posebnu prostoriju policije, a nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu biti će predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Očevidom prometne nesreće je uz stručnu pomoć policijskih službenika rukovodio dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, koji je naložio obdukciju tijela poginule osobe.

U vremenu od 10.15 do 15.08 sati kolnik državne ceste D-43 bio je zatvoren za promet, a prometovalo se obilaznim pravcima. 63-godišnja zdravstvena djelatnica Đurđa Posavac je prva preminula osoba ove godine na prometnicama Bjelovarsko – bilogorske županije.

Počivala u miru