Ovih dana izdan je kazneni nalog protiv Verice (54) iz Križevaca koja je od travnja do srpnja prošle godine majci naplaćivala pranje rublja i trošak električne energije te ju pustila da boravi u kući u kojoj ne postoje uvjeti za život, piše direktno.hr.

Naime, njena majka je stara, slabo pokretna, bolesna i nesposobna da se brine o sebi te prima mirovinu od svega oko 132,72 eura/1000 kuna. Unatoč tome, ostavila ju je da živi u kući u kojoj nisu postojali uvjeti potrebni za život, stanovanje i zadovoljavanje osnovnih životnih potreba.

Kad je majka trebala čistu odjeću, kći joj je naplaćivala pranje rublja 1,33 eura/10,00 kuna po pranju, dok joj je korištenje struje naplaćivala 9,29 eura/70,00 kuna mjesečno.

Na podu kuće je cement i nema sanitarnog čvora tako da je majka nuždu obavljala u kante koje zbog starosti i bolesti nije mogla sama iznositi van iz kuće te je u kući sve derutno, zapušteno i prljavo. Kći je, inače, dobrog imovinskog statusa.

Rješenjem Centra za socijalnu skrb Križevci od srpnja smještena u udomiteljsku obitelj gdje je zaprimljena prljava i s modricama po tijelu. Osuđena je na osam mjeseci uvjetnog zatvora te mora podmiriti 66 eura troškova kaznenog postupka. Presuda je nepravomoćna, piše portal direktno.hr.