Strah od širenja koronavirusa u poplavljenim područjima Njemačke

20. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Zanimljivosti Strah od širenja koronavirusa u poplavljenim područjima Njemačke

foto: Facebook


Nakon poplava na zapadu Njemačke, vlasti strahuju od naglog širenja koronavirusa u pogođenim područjima, priopćeno je u utorak.

„Trenutno se u područjima pogođenim poplavama mnogo ljudi okuplja na najužem prostoru. Mi moramo paziti da se borba protiv posljedica katastrofe ne pretvori u novo žarište širenja zaraze“, rekao je David Freichel iz državnog ureda savezne pokrajine Porajnje – Falačka, jedne od saveznih pokrajina najteže pogođenih poplavama.

On je rekao kako ministarstvo zdravstva njegove pokrajine priprema izvanrednu akciju cijepljenja u pogođenim krajevima te je nadodao kako su mnogi koji su došli pomagati u otklanjanju posljedica katastrofe već cijepljeni.

Kako je priopćilo ministarstvo zdravstva druge pogođene savezne pokrajine, Sjeverne Rajne – Vestfalije, opasnost polazi i od činjenice da su mnogi pomagači smješteni u skučenim uvjetima u improviziranim smještajima.

U priopćenju se navodi kako se na licu mjesta opasnost od širenja zaraze smanjuje dodatnim testiranjima, nošenjem maski i filtriranjem zraka u pogođenim prostorijama.

Trenutno u pogođenim područjima vlada niska sedmodnevna incidencija od 3,8 ali je ukazano na to da bi eventualno naglo širenja zaraze moglo biti primjetno tek nakon nekoliko dana.

Do sada je u pogođenim područjima na zapadu Njemačke u poplavama u noći s 13. na 14. srpnja zabilježeno 164 poginulih. (Hina)

Facebook Comments