Stožeri javljaju o broju novozaraženih

18. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Brze vijesti Stožeri javljaju o broju novozaraženih

Foto: Damir Špehar/PIXSELL


U Istri su u protekla 24 sata potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a ispitano je 156 uzoraka briseva na COVID-19 , izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Kod jedne osobe iz mjera samoizolacije radi se epidemiološki o uvezenom slučaju odnosno boravku i kontaktu s pozitivnom osobom u Zagrebu dok je za drugu osobu u tijeku epidemiološka obrada”, naveo je načelnik Stožera Dino Kozlevac.

Obje novozaražene osobe su iz Pule.

Tijekom subote izliječena je jedna osoba.

Trenutno je u Istri 32 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 183 osoba.

Brodsko-posavska županija devet, Požeško-slavonska županija sedam novooboljelih

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvjestio je u nedjelju o devet, a požeško-slavonski o sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Pozitivne nalaze na koronavirus u Brodsko-posavskoj županiji trenutno ima 60 osoba, 10 osoba je u bolnici, a jedna od njih pri liječenju treba potporu respiratora. Od izbijanja pandemije ukupno je 738 s područja te županije imalo pozitivne nalaze. Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije trenutno je 478 osoba.

Požeško-slavonski stužer u nedjelju je potvrdio sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, u županiji je trenutno je 77 pozitivnih osoba, a devet ih je pod nadzorom liječnika u bolnici. Pod preventivnom mjerom samoizolacije u toj su županiji trenutno 392 osobe.

U Zadarskoj županiji 13 novozaraženih koronavirusom

U posljednja 24 sata u Zadarskoj županiji 13 je novozaraženih osoba koronavirusom, a riječ je o kontaktima ranije oboljelih, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Među novozaraženima sedmero je iz Zadra, dvoje iz Poličnika te po jedna osoba iz Kali na otoku Ugljanu, Škabrnje, Zemunika Donjeg i Vira.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 188 uzoraka, a pod aktivnim je nadzorom je 365 osoba.

Na Covid odjelima u Općoj bolnici u Zadru hospitalizirano je 14 bolesnika, od kojih je dvoje na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu liječi se četvero pacijenata s lakšim simptomima.

Službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali nijedno kršenja samoizolacije.

U Osječko-baranjskoj županiji 43 novozaražene osobe

Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za 43 osobe, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Kako navode, testirano je ukupno 297 uzoraka, od čega 188 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 109 u županijskom Zavodu za javno zdravstvo.

Najviše novooboljelih je s područja Osijeka, njih 25, od čega je devet osoba iz prigradskih naselja – petoro iz Tenje, dvoje iz Josipovca , te po jedna iz naselja Višnjevac i Briješće . Slijede Našice sa četiri novopozitivne osobe, Đakovo i Ivanovac po tri, Čepin dvije, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Belišće, Bilje, Donji Miholjac, Markovac Našički, Petrova Slatina i Vrbica.

„Na liječenju u KBC-u trenutno se nalazi 55 pacijenata oboljelih od Covida-19, od kojih je šest na respiratoru. Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 86 novih kontakata oboljelih osoba, pa se sada na području županije u samoizolaciji nalazi ukupno 2.100 osoba“, priopćio je Stožer.

Policija je obavila 50 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a na prijavljenoj adresi nisu zatekli jednu osobu iz Đakova. Inspektori i službenici Civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata proveli su 20 nadzora, i to u 16 noćnih klubova i četiri svadbene svečanosti. Utvrdili su nepravilnosti u šest slučajeva, te su izrekli tri usmena i tri pisana upozorenja.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 37 novopozitivnih na Covid-19

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 37 novih pozitivnih osoba na Covid-19, izvjestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Među njima 11 osoba je iz Vinkovaca, pet iz Ivankova, po tri iz Starih Mikanovaca i Bošnjaka, po dvije iz Županje i Gradišta, te po jedna osoba iz Novih Jankovaca, Vukovara, Štitara, Antina, Nuštra, Soljana, Svinjarevaca, Markušice, Vođinaca, Strošinaca i Opatovca.

Od početka epidemije u županiji su oboljele 1253 osobe od kojih su 1032 osobe izliječene, a 19 je umrlih.

Trenutno je 26 osoba hospitalizirano, a u samoizolaciji je njih 933. U protekla 24 sata testirano je 254 osoba, te je testiranih do sada na području županije 14489 osoba, navode iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Sisačko-moslavačkoj županiji 29 novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je 29 novozaraženih osoba koronavirusom, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o trinaest osoba s područja Siska, devet s područja Petrinje, dvije osobe s područja općine Hrvatska Dubica, te po jednoj osobi s područja Popovače, Sunje, Lekenika, Hrvatske Kostajnice te općine Lipovljani.

Stožer u izvješću apelira na građane da se dosljedno pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite.

U Primorsko-goranskoj županiji 19 novozaraženih

Devetnaest je novozaraženih osoba koronavirusom u nedjelju na području Primorsko-goranske županije, izvijestio je Epidemiološki odjel županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Tijekom proteklog dana 13 osoba je ozdravilo pa je u županiji aktivnih 159 slučajeva Covid-19 bolesti.

Obrađeno je 375 uzoraka, a 524 osobe su u samoizolaciji.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji dvadeset novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji potvrđeno je dvadeset novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trinaest osoba je izliječeno, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je trinaest osoba iz Dubrovnika, sedam muških i šest ženskih, od kojih četiri muške i tri ženske imaju utvrđenu epidemiološku vezu. Novozaražene su i tri muške osobe iz Vele Luke s utvrđenom epidemiološkom vezom, muška osoba s Mljeta s utvrđenom epidemiološkom vezom, muška osoba iz Metkovića, ženska osoba iz Župe dubrovačke s utvrđenom epidemiološkom vezom te muška osoba iz Stona.

Među trinaest izliječenih šest je iz Dubrovnika, tri iz Kule Norinske, dvije iz Metkovića, jedna osoba iz Župe dubrovačke i jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se dvanaest osoba. U samoizolaciji se nalazi 500 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno novo kršenje te mjere, ukupno 87. od početka pandemije. Od jučer obrađena su 174 uzorka, a od početka pandemije ukupno 16 999.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Hina)

Facebook Comments