STOŽERI JAVLJAJU NOVE BROJKE Koprivničko-križevačka među rijetkima bez novozaraženih

1. kolovoza 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska STOŽERI JAVLJAJU NOVE BROJKE Koprivničko-križevačka među rijetkima bez novozaraženih

Davor Puklavec/PIXSELL


Broj novooboljelih po županijama danas je nešto veći nego inače. Naime, gotovo sve županije do sada su prijavile nove slučajeve.

U Zagrebu je tako zabilježeno čak 31 novooboljela osoba, dok ih je u Bjelovarsko-bilogorskoj dvoje, troje u Brodsko-posavskoj, jedna u Zagrebačkoj, po pet novozaraženih je u Vukovarsko-srijemskoj i Istarskoj, o čemu smo ranije izvještavali OVDJE.

Istovremeno, dobre vijesti stižu iz Koprivničko-križevačke županije koja broji šesti dan bez novozaraženih. Naime, na području županije trenutno je pet aktivnih slučajeva pozitiviteta na koronavirus, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučaja oboljenja.

Devet novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji, sedmero iz Đakovštine

Kako je u subotu priopćeno iz županijskog Stožera Civilne zaštite, na području Osječko-baranjske županije je devet novopozitivnih osoba na koronavirus od kojih je većina s područja Đakovštine.

Tijekom posljednja 24 sata, Klinički bolnički centar Osijek i županijski Zavod za javno zdravstvo testirali su 135 uzoraka, od kojih je devet bilo pozitivno. Riječ je o sedam osoba s područja Ispostave Zavoda za javno zdravstvo Đakovo, te po jednoj s područja Ispostava Osijek i Beli Manastir, navode iz Stožera.

U KBC-u hospitalizirano je 28 osoba od koji su dvije na respiratoru. 37 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju, pa je sada u samoizolaciji na području županije 290 osoba.

Dodaju i kako je policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i kod 46 provjerenih osoba nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Provjerili su i jednu dojavu građana, no i ona se pokazala netočnom.

„Županijskom Stožeru za ovaj je vikend najavljeno 12 događanja na području županije na kojima će biti više od 100 osoba. Inspektori Civilne zaštite, uz navedene događaje, provjeravat će i druga okupljanja te rad uslužnih djelatnosti. Tijekom posljednja 24 sata napravili su 14 nadzora i nisu utvrdili nepravilnosti“, priopćeno je.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 10 novozaraženih

Na području Splitsko-dalmatinske županije deset je novozaraženih soba, iz Splita pet  te iz  Imotskoga, Makarske, Solina, Jelse i  Otoka po jedna osoba, izvijestio je  u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Osim deset iz županije, pozitivne su još dvije osobe; jedna s područja Osječko-baranjske županije te jedan strani državljanin.

Pet su kontakti prije oboljelih dok se ostalih pet epidemiološki obrađuju.

Iz Centra za rehabilitaciju u Vrlici uzeto je 167 uzoraka koji se obrađuju i čiji se rezultati nalaza očekuju sutra, priopćeno je danas iz Stožera. Prema jučerašnjem izvješću Stožera, tri štićenika Centra u Vrlici su pozitivna na koronavirus.

Zbog te je epidemiološke situacije  splitsko Hrvatsko narodno kazalište odlučilo  otkazati za danas  najavljeno gostovanje opere “Ero s onoga svijeta”  koje se u Vrlici trebalo održati u sklopu 66. Splitskog ljeta.

Na području Splitsko-dalmatinske županije 586 osoba je u samoizolaciji. U splitskom KBC-u  19 je pozitivnih osoba na liječenju, od toga  su dvije na respiratoru.

U Zadarskoj županiji troje novozaraženih

Tri su nova slučaja zaraze koronavirusom na području Zadarske županije, uključujući i pacijenta koji je u petak poslijepodne primljen na Hitni prijem zadarske bolnice sa simptomima kronične bolesti, a naknadno je testiran na Covid-19.

Riječ je o dvojici muškaraca starije životne dobi i djevojci, a dolaze iz Zadra, Vira i Zemunika Donjeg, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 140 uzoraka, na Covid odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je petero pacijenata, a u samoizolaciji su 132 osobe.

U protekla 24 sata službenici PU zadarske nisu evidentirali nijedno kršenje samoizolacije.

U Varaždinskoj županiji troje zaraženih: mlađa majka, dijete i stariji muškarac

U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirana su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite te dodao da je među njima oboljela mlađa majka prethodno zaražene malodobne osobe, te dijete pozitivnih roditelja.

Majka je s djetetom smještena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Zaraženo je i još jedno dijete, s blagim simptomima, čiji su roditelji prethodno već registrirani kao pozitivni.

Treća novooboljela osoba je muškarac starije životne dobi koji je bio u samoizolaciji kao kontakt asimptomatske pozitivne osobe, a zbog teže kliničke slike je hospitaliziran.

U Varaždinskoj županiji trenutno je aktivno 10 slučajeva zaraze koronavirusom, a četiri su osobe smještene u varaždinskoj Općoj bolnici, od toga dvije na bolničkom liječenju, a dvije na promatranju. Šest osoba izolirano je kod kuće pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa, izvijestili su iz Stožera.

Ukupno je dosad zabilježeno 65 slučajeva zaraze, a 12 osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

„S obzirom da su nam novi pozitivni slučajevi iz samoizolacije i poznatih izvora zaraze i dalje nam je epidemiološka situacija zadovoljavajuća unatoč rastućem broju”, ističe se u priopćenju.

Pod mjerom samoizolacije trenutno je 30 osoba, a sve su kontakti potvrđeno zaraženih osoba.

U Dubrovačko-neretvanskoj jedan novi slučaj koronavirusa

Mladić iz Ploča zaražen je koronavirusom kao bliski kontakt prethodno oboljele osobe, a budući da su ozdravile dvije osobe, iz Dubrovnika i Ploča, ukupno je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji trinaest aktivnih slučajeva, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

U dubrovačkoj bolnici više nema pacijenata zaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji su 172 osobe. Od početka pandemije analizirano je ukupno 6129 uzoraka.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

U Karlovačkoj županiji troje novozaraženih

U Karlovačkoj županiji troje je novozaraženih koronavirusom.

U Vojniću je covid-19 dijagnosticiran kod dvoje starijih ljudi koji su bliski kontakti od prije oboljele osobe.

U Karlovačkoj županiji je oboljelo je ukupno 98 osoba. Jedna je osoba na liječenju u OB Karlovac, 66 na kućnom liječenju. Dosad je jedna osoba je umrla, a  30-toro je izliječenih. U samoizolaciji je 36 osoba.

Inspektori CZ su tijekom jučerašnjeg dana obavili pregledali 12 gospodarskih subjekata, poštanske urede, trgovačke centre, gradsku tržnicu, kiosk i pet noćnih klubova i izvijestili da nisu uočili nepravilnosti u radu i nepoštivanje propisanih antiepidemijskoih mjera.

(Hina, prigorski.hr)

Facebook Comments