Stožeri javljaju najnovije informacije iz županija

22. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Brze vijesti Stožeri javljaju najnovije informacije iz županija

Željko Lukunić/PIXSELL


U Istarskoj županiji u protekla 24 sata potvrđena su 72 nova slučaja zaraze koronavirusom, a u pulskoj bolnici umrla je 82-godišnja osoba, pozitivna na Covid-19 s kroničnim bolestima, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata potvrđene su 72 novozaražene osobe s područja županije. Za 54 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod sedam osoba epidemiološki radi o uvezenim slučajevima s područja Rijeke (2), Slovenije (2) te po jedan slučaj iz Zagreba, Požege i Italije”, naveli su iz županijskog Stožera.

U epidemiološkoj obradi nalazi se jedanaest osoba.

U pulskoj Općoj bolnici umrla je 82-godišnja COVID-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

U subotu je izliječeno 47 osoba, pa je trenutno u Istri 590 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 397 osoba.

“Najveći problem stvaraju nam obiteljska druženja odnosno druženja u pojedinim organizacijama i udrugama. Apeliram na građane da budu odgovorni i disciplinirani te da se strpe, bit će vremena za druženja”, poručio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Dodaje kako je “sada vrijeme da budemo odgovorni, zdravlje mora uvijek biti na prvome mjestu i moraju se slijediti upute i Stožera civilne zaštite tako i zdravstvenih institucija”.

U Šibensko-kninskoj županiji 26 novooboljelih

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 26 je novooboljelih od covid infekcije, najviše, njih deset ,s prebivalištem na području Šibenika, izvijestio je u nedjelju županijski stožer.

Osim u Šibeniku zaražene su po dvije osobe s područja Drniša i Knina te po jedna s područja općina Biskupija i Pirovac. Oboljelo je još sedam korisnika doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Pirovcu i dvoje korisnika doma za starije i nemoćne osobe u Kninu. Također je oboljela osoba koja radi u Šibensko-kninskoj županiji, a prebivalište joj je u susjednoj.

Trenutno je 317 aktivnih slučajeva. Na odjelu infektologije šibenske bolnice liječe se 32 osobe. Ostali imaju blaže kliničke simptome i u izolaciji su. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 979 osoba.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 70 uzoraka na SARS-CoV-2 virus.

Stožer moli građane da se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera.

U Karlovačkoj županiji pet umrlih i 101 zaraženi

U Karlovačkoj županiji je 101 novi slučaj zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata, umrlo je pet osoba, starosti od 62 do 89 godina, izvijestio je u nedjelju Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije.

U bolnici u Karlovcu umrla su dvojic muškarca starih 62 i 83 godine i dvije žene stare 88 i 89 godina, svi s od prije pridruženim bolestima, a u Ogulinu je umro 67-godišnjak sa značajnim komorbiditetom.

Od 101 novozaeažene osobe 27 ih je iz Karlovca, 24 iz Ogulina, 19 iz Duge Rese, sedam iz Ozlja, šest iz Josipdola, pet iz Slunja, četiri iz Draganića, te po jedan ili dva iz Barilovića, Bosiljeva, Cetingrada, Netretića, Rakovice, Tounja i Vojnića.

Na bolničkom liječenju su 72 pacijenta. U Karlovačkoj Općoj bolnici je 49 covid pozitivnih pacijenata od kojih je sedam na respiratoru. Četiri pacijenta su otpuštena na kućno liječenje, a četiri novoprimljena. Na covid odjelu u Ogulinu su 23 bolesnika.

U samoizolaciji je 680 osoba, od kojih je 68 djelatnika karlovačke bolnice i 54 djelatnika ogulinske bolnice.

Inspekcijske službe obavile su nadzor nad 16 ugostiteljskih objekata u Karlovcu, Ozlju, Kamanju i Žakanju, te ni u jednom od njih nisu utvrdile nepravilnosti u poštivanju propisanih prutuepidemijskih mjera, kao ni prekoračenje radnog vremena.

Ukupno je do sada u karlovačkoj županiji 2443 ljudi oboljelo od covida-19, a umrla je 61 osoba.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 306 novooboljelih

U posljednja 24 sata na području Splitsko-dalmatinske županije zabilježeno je 306 novooboljelih osoba od Covida-19, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 905 obrađenih testova danas je 306 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju – i to iz Splita 106, Sinja 37, Kaštela 25, Trilja 20, Solina 15, Hrvaca 13, Omiša 12, Otoka 10, sa Šolte sedam, Dugopolja šest, Podstrane, Starog Grada, Trogira i Jelse po pet. Po troje zaraženih je u Makarskoj, Vrlici, Dicmu, Dugom Ratu i Segetu, po dvoje ih je u Imotskom, Vrgorcu, Klisu, Muću, Šestanovcu i Zadvarju, te po jedan u Supetru, Marini, Okrugu, Podbablju, Podgori, Runovićima, Sutivanu i Zmijavcima.

Od ukupnog broja novooboljelih osoba 126 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno se 2487 osoba nalazi u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju se nalazi 150 osoba, dok se 15 osoba nalazi na respiratoru, navode iz županijskog Stožera CZ.

U Ličko- senjskoj županiji 47 novooboljelih od covida, nema umrlih

U Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24 sata 47 je novooboljelih od covida-19, a nema umrlih, priopćio je u nedjelju tamošnji Stožer Civilne zaštite.

Dosad su oboljele 1083 osobe, a 276 je aktivnih slučajeva.

Od novooboljelih 18 ih je iz Senja, deset iz Gospića, po šest iz Otočca i Brinja, po tri oboljele iz Novalje i Korenice i jedna oboljela iz Perušića.

U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba. U posljednja 24 sata na covid-19 testirale su se 192 osobe.

Pod aktivnim nadzorom i samoizolacijom su 884 osobe.

Dosad su u županiji umrle 33 osobe.

U Primorsko-goranskoj županiji još 270 novozaraženh, troje umrlih

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđenp je 270 novozaraženih koronavirusom, a tri su osobe umrle, izvijestili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ozdravilo je 50 osoba, a na području županije aktivno je 2146 slučajeva Covida-19.

U riječkoj bolnici od Covida -19 liječi se 97 bolesnika, a a od toga je na respiratoru 9 osoba.

Osijek: U Županiji pet osoba umrlo, 168 novozaraženih

Od posljedica zaraze koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata umrlo je pet osoba, a potvrđeno je 168 novih slučajeva zaraze, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

U osječkom KBC-u umrli su 79-godišnjak i 68-godišnjak iz Osijeka, 56-godišnjak iz Višnjevca, 89-godišnjakinja iz Osijeka te 77-godišnjakinja iz Belišća, priopćeno je iz Stožera.
Tijekom posljednja 24 sata u laboratorijima osječkog KBC-a i županijskog Zavoda za javno zdravstvo obrađena su 442 uzoraka, od kojih je 168 bilo pozitivno na koronavirus.
Najviše novozaraženih, njih 62, je s područja grada Osijeka i prigradskih naselja, dok je 19 iz Valpova, 11 iz Našica, osam iz Donjeg Miholjca, sedam iz Belišća, po šest iz Belog Manastira i Đakova, a ostala mjesta imaju manji broj novoboljelih, navode u Stožeru.
Na bolničkom liječenju je 211 osoba, od kojih 47 u Općoj županijskoj bolnici Našice, a u osječkom Kliničkom bolničkom centru 164. 28 ih je na respiratoru.
Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji je 1.859 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 46 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i nije utvrđeno niti jedno kršenje izrečene mjere samoizolacije, ističu u Stožeru.

Brodsko-posavska županija 75, Požeško-slavonska županija 29 novooboljelih

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u nedjelju je izvijestio o 75 novih slučajeva zaraze koronavirusom, umrle su dvije osobe (72 i 89) koje su imale i druge zdravstvene teškoće, a u Požeško-slavonskoj županiji je 29 novooboljelih, javio je tamošnji stožer.

Na području Brodsko-posavske županije od početka pandemije 3.401 osoba imala je pozitivne nalaze na koronavirus.

Prema podacima županijskog Stožera civilne zaštite, u studenome je dosad bilo 2.016 pozitivnih osoba, prosječno 93 osobe dnevno. Na bolničkom liječenju trenutno je 67 osoba pozitivnih na koronavirus, a njih osam treba potporu respiratora. Pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji je 1.978 osoba.

U Požeško-slavonskoj županiji Stožer civilne zaštite u nedjelju je izvijestio o 29 novooboljelih od koronavirusa.

U toj županiji trenutno je 335 osoba pozitivno na koronavirus, 35 osoba je na bolničkom liječenju. Preventivna mjera samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji određena je za 805 osoba.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 92 novozaražena, čak 51 u Domu za starije
KORONAVIRUS
22.11.2020. 11:34
Izvor:
Hina
DUBROVNIK, 22. studenoga 2020. (Hina) – U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u protekla 24 sata zabilježene su 92 novozaražene osobe koronavirusom, od kojih 51 u Domu za starije u Konavlima, odnosno 43 korisnika i osam djelatnika, izvijestio je u nedjelju županijski stožer civilne zaštite.

Zaražene su ukupno 53 osobe iz Konavala, 13 iz Metkovića, deset iz Dubrovnika, četiri iz Blata, po dvije iz Župe dubrovačke, Ploča, Kule Norinske, Orebića, po jedna iz Opuzena i Vele Luke te dvije osobe koje nemaju prebivalište u županiji.

Među novozaraženima za njih 76 utvrđena je epidemiološka veza.

U protekla 24 sata je 30 izliječenih, od kojih je 13 iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, tri iz Konavala, dvije osobe iz Slivnog te po jedna osoba iz Župe dubrovačke, Ploča, Opuzena, Zažablja, Vele Luke, Trpnja i Smokvice.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 47 osoba. Sedam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih je jedan na respiratoru – neinvazivna ventilacija, a šest ih je na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 750 osoba. Od jučer je obrađeno 285 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 23 460.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Hina)

Facebook Comments