Stožer koprivničko-križevački podijelio više od 37.000 raznih zaštitnih maski i odjela, vizire i dr.

21. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Stožer koprivničko-križevački podijelio više od 37.000 raznih zaštitnih maski i odjela, vizire i dr.


Pružateljima socijalnih usluga s područja županije osigurano preko 37 tisuća komada različite zaštitne medicinske opreme

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovog je tjedna uz pomoć članova HGSS-a Stanica Koprivnica, Križevci i Đurđevac za 60 pružatelja socijalnih usluga s područja županije dostavio više od 37.000 komada različite zaštitne medicinske opreme potrebne u suzbijanju epidemije koronavirusa.

Iako je epidemiološka slika županije zadovoljavajuća te u općoj populaciji ima svega nekoliko pozitivnih slučajeva bolesti COVID-19, Stožer nastavlja s kontinuiranom opskrbom zdravstvenog i socijalnog sustava svom potrebnom opremom u skladu s kriterijima i odlukama Stožera civilne zaštite RH.

Tako je proteklog tjedna zračnim mostom između Kine i Hrvatske uspostavljenom radi dopreme zaštitne opreme iz Šangaja pristigla i sedma pošiljka koja je podijeljena ustanovama i obiteljskim domovima za starije i nemoćne osobe, centrima za socijalnu skrb s područja županije, gradskim društvima Crvenog križa te udrugama osoba s invaliditetom i multiplom-sklerozom te udrugama koje brinu o osobama s intelektualnim teškoćama.

Sukladno kriterijima Stožera civilne zaštite RH, županijski je Stožer raspodijelio 37.000 komada zaštitne opreme, a riječ je o kirurškim maskama, zaštitnim maskama N95, zaštitnim odjelima, nazuvcima, vizirima, naočalama i rukavicama, a osigurano je i preko 400 litara medicinskog alkohola za dezinfekciju prostora.

– Unatoč tome što je zdravstvena i epidemiološka slika županije povoljna te slijedi trend one na nacionalnoj razini i dalje smo na oprezu te poduzimamo sve operativne i logističke aktivnosti kako bi ustanove zdravstvenog i socijalnog sustava županije bile u potpunosti opremljene svom potrebnom opremom – kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Dodao je kako vjeruje da smo prošli najzahtjevnije razdoblje u borbi protiv epidemije koronavirusa, no svjesni smo da moramo biti spremni za sve potencijalne scenarije.

Facebook Comments