STOŽER KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE Isključivo o građanima ovisi koliko ćemo dugo biti županija bez koronavirusa

20. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno STOŽER KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE Isključivo o građanima ovisi koliko ćemo dugo biti županija bez koronavirusa


Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke ordinacije danas je održao redovnu koordinaciju na kojoj su razmijenjene aktualnosti po pitanju bolesti COVID – 19 uzrokovane koronavirusom, a prisustvovali su joj i župan Darko Koren te zamjenik župana Darko Sobota.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izvijestio je kako na području županije nema zabilježenih slučaja oboljenja koronavirusom te kako se jučerašnje odluke Nacionalnog stožera provode u potpunosti. Pozvao je sve građane da budu odgovorni i poštuju odluke i mjere socijalnog distanciranja kojima se nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta te napomenuo kako županijske zdravstvene ustanove obavljaju djelatnosti u skladu sa svim protokolima i uputama te su u potpunosti spremne za daljnji razvoj situacije.

Na koordinaciji je još jednom apelirano na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane te na osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti da ostanu u svojim kućanstvima i izlaze samo u slučaju prijeke potrebe. Gradska društva Crvenog križa (Koprivnica 048/642-193, Križevci 048/711-700, Đurđevac 097/639 1198) organizirali su dostavu potrebnih lijekova i nužnih prehrambenih i higijenskih namirnica, a zahtjevi na spomenute telefonske brojeve primaju se svakog dana od 8 do 20 sati.

Stožer je na kraju koordinacije uputio poruku svim građanima: „Dragi građani, koliko ćemo dugo ostati bez koronavirusa na području naše županije ovisi isključivo o našem odgovornom ponašanju i poštivanju svih mjera zaštite i higijenskog standarda, učestalim pranjem i dezinfekcijom ruku te pridržavanjem strogih mjera socijalnog distanciranja izbjegavanjem bliskog osobnog kontakta. Poštujte opće preporuke i mjere samoizolacije kako bi sačuvali svoje i zdravlje svojih bližnjih“.

Facebook Comments