Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije donio odluku o načinu provođenja nastave od ponedjeljka

27. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije donio odluku o načinu provođenja nastave od ponedjeljka


Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije, u dogovoru s resornim Ministarstvom, epidemiolozima i ravnateljstvima škola donio je odluku o načinu provođenja nastave od ponedjeljka, 1. veljače, za učenike osnovnih i srednjih škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

„Ministar Fuchs dao je mogućnost svakom županijskom Stožeru civilne zaštite da donese odluku u povratku učenika u školske klupe. Nakon jučerašnje sjednice Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije donesena je odluka koja će se proslijediti resornom Ministarstvu. Od 1. veljače u škole se vraćaju svi učenici osnovnih škola. Što se tiče srednjoškolaca, uz maturante četverogodišnjih srednjih škola, omogućit ćemo da i u trogodišnjim strukovnim školama učenici trećih razreda krenu na redovnu nastavu. Smatram da je nastava u školi najbolji način prenošenja znanja i vjerujem da ćemo uskoro moći omogućiti da se svi školarci vrate u školske klupe“, rekao je župan Damir Bajs i dodao kako će na online nastavi i prva dva tjedna u veljači  ostati samo srednjoškolci koji nisu u završnim razredima.

O povratku svih osnovnoškolaca u školske klupe na današnjoj je konferenciji za medije govorila Ivana Haić, voditeljica Županijskog stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola.

„Od veljače pa, nadamo se, do kraja lipnja, vjerujem da ćemo uspjeti napraviti sve zacrtano. Želja je to naših učitelja, profesora, roditelja i, naravno, učenika. Prijevoz će biti organiziran uz poštivanje svih epidemioloških mjera i nadam se da ćemo uspjeti odraditi sve što nam predstoji. Mjere će se dakako poštivati, kako za vrijeme prijevoza, tako i u školama“.

Facebook Comments