Od 2. do 7. travnja Varaždin će po prvi put biti domaćin međunarodnom turniru iz serije WTT Feeder na kojem će se natjecati 240 stolnotenisača i stolnotenisačica iz 40 zemalja svijeta, a Hrvatsku će predstavljati 17 sportaša.

“Velika čast za naš grad je ugostiti svjetsku seriju turnira, ali ujedno nas ti izazovi i vesele. Dosad smo se pokazali kao dobri organizatori i domaćini, pogotovo kada smo organizirali EP u vrijeme korone. Imamo dobre uvjete i kapacitete. Je, ovaj turnir je na višoj razini, kompliciraniji, ipak je riječ o profesionalnim seniorskim igračima, drugi sistem igranja itd. Ali kad je uigrana ekipa sve se lako rješava. U Areni će nastupiti ponajbolji svjetski igrači, vrhunska promocija grada, ali i sporta”, istaknuo je Tomislav Crnadak, član organizacijskog odbora.

Sličnog razmišljanja je i Renato Čengić, direktor Hrvatskog stolnoteniskog saveza koji je uz Grad Varaždin i organizator ovog događaja.

“Izazovna organizacija turnira, a ono što veseli da su brojke vrlo dobre, a da bi sve smjestili morali smo rezervirati šest hotela, tri u Varaždinu, dva u Čakovcu i jedan u Prelogu. Očekivao sam dobar odaziv sportaša, pogotovo jer svi skupljaju bodove za Olimpijske igre, ali opet smo ugodno iznenađeni”, rekao je Čengić.

“Hrvatske boje u Varaždinu branit će ukupno 17 stolnotenisača i stolnotenisačica, i to u tri konkurencije (pojedinačno, parovi i mješoviti parovi). Sve najbolje što Hrvatska ima u seniorskoj konkurenciji i onoj mlađoj nastupit će u Areni kraj Drave. Svakako najviše se očekuje od onih najboljih poput Tomislava Pucara, Andreja Gaćine, Filip Zeljka, Frane Kojića i Ivora Bana, a kod djevojaka od Ivane Malobabić, Hane Arapović, Lee Rakovac i Mateje Jeger Majstorović. Svi oni će u pojedinačnoj konkurenciji startati iz glavnog ždrijeba, dok će ostali naši predstavnici sreću tražiti kroz kvalifikacije”, dodao je.

Iznimno, u Areni će nastupiti i Ronald Ređep, Varaždinac koji je u stolnom tenisu aktivan već 40-ak godina, od toga baš ozbiljno 20-ak godina.

“Duga karijera, preduga, iako sam još uvijek aktivan. Hvala izborniku Neven Karkoviću jer mi je dao priliku da imam i neki službeni oproštaj i to još u mojem gradu. Naravno, neću prestati igrati, stolni tenis je ljubav za cijeli život. Što se tiče WTT Feedera Varaždin bit će odličan, pogotovo jer nije ostalo još puno turnira do zaključenja liste za Pariz”, istaknuo je Ređep, koji će na turniru igrati samo u konkurenciji mješovitih parova i to s Leom Rakovac.

U Varaždinu će nastupiti kompletna hrvatska muška reprezentacija koja je osigurala nastup u Parizu.

“Plasmanom na OI smo odradili velik dio posla, taj osjećaj me još drži sretnim. Baš iščekujem turnir sa zadovoljstvom, na jednom mjestu će nastupiti osam naših reprezentativaca, pet najboljih seniora i tri mlada, koji tek kucaju na vrata seniorske reprezentacije. Drago mi ih je sve vidjeti na jednom mjestu, pogotovo ove mlađe na seniorskoj međunarodnoj sceni. U Varaždinu su, kao i u Zagrebu, uvijek dobro organizirani turniri. Stariji dečki će probati uloviti što više bodova prije OI, ali i kako bi se bez obzira na Pariz digli na svjetskoj rang listi, dok mlađima to neće biti prioritet”, kazao je izbornik seniora Neven Karković na što se nadovezao Dragutin Šurbek, izbornik seniorki.

“Sretan sam što djevojke u posljednje vrijeme izgledaju sve bolje. Naravno, nije sve moja zasluga, ali činjenica je da otkad sam izbornik da smo nekako kliknuli i da su rezultati bolji. I ekipno i pojedinačno. Djevojke su bile odlične u Otočecu, Hana je dogurala do četvrtfinala, Ivana do osmine finala. I Lea i Mateja su mogle dobiti, obje su izgubile u petom setu, Andrea je imala priliku protiv dobre igračice. Ivana se 99 posto plasirala na Olimpijske igre, Hana se diže, osvojila je sada nešto bodova, a slijedi još turnira. Također, obje su bile odlične i u parovima, dobile su nezgodan par Balažovu i Labošovu, u četvrtfinalu stim Singapurkama su imale nekoliko set lopti u prvom i trećem setu, u četvrtom su izgubile u fiksu. Veselim se turniru u Varaždinu”, zaključio je Šurbek.

U utorak sve kreće kvalifikacijama u pojedinačnoj konkurenciji i parovima od 9 sati, a kvalifikacije će se protegnuti sve do srijede. Od četvrtka kreće glavni ždrijeb pa sve do nedjelje kada su finala.

Hrvatski predstavnici u Varaždinu:
Stolnotenisači – Tomislav Pucar, Andrej Gaćina, Filip Zeljko, Frane Kojić, Ivor Ban, Leon Benko, Borna Petek, Ivan Hencl, Ronald Ređep (miks)
Stolnotenisačice – Ivana Malobabić, Hana Arapović, Lea Rakovac, Mateja Jeger Majstorović, Andrea Pavlović, Dora Ćosić, Zrinka Rebić, Klara Cakol