Nezavisni vijećnik Stjepan Tvorić imao je nekoliko pitanja za gradonačelnika na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca.

-Zagrebačka županija nedavno je raspisala natječaj za subvencioniranje fotonaponskih elektrana, kotlova i peći na pelete i to je jako dobar projekt. Zanima me kako Grad Vrbovec gleda na te projekte i planirali se tako nešto?

Sveta Nedelja je dala dvorac Kerestinec na upravljanje hrvatskom investitoru, pa me zanima što je s našim poduzetničkim zonama, što je s našim investitorima? – upitao je vijećnik.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj kazao je kako je na inicijativu vijećnika u proračun stavljena stavka da bi se subvencionirala gradnja elektrana na privatnim kućama. -Međutim, većina je to amandmanom prebrisala.

kralj

Kada smo kupovali zemljište u Zoni, jasno sam rekao kako Zona neće biti puna do izbora. Da nije bilo korone možda bi bili uspješniji, ali mi je drago da je danas situacija takva kakva je bila nezamisliva prije četiri godine. Danas je situacija takva da možemo pregovarati i s malim i s velikim igračima i da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Treba nam malo sreće, a vjerujem da će ona doći – kazao je Kralj.

Vijećnik je rekao kako je trebalo u četiri godine malo više angažmana oko Zone te da je trebalo i više agresivnosti. -Ovdje sjede svi iz raznih struktura od lokalne do županijske i nadam se da će u novom sazivu biti puno više konstruktivne rasprave da se taj problem riješi – rekao je Tvorić.