Stjepan Tvorić: Hoće li poljoprivrednici i gospodarske udruge dobiti subvenciju te u kojoj je fazi osnivanje vrbovečke Poljoprivredne zadruge?

14. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Stjepan Tvorić: Hoće li poljoprivrednici i gospodarske udruge dobiti subvenciju te u kojoj je fazi osnivanje vrbovečke Poljoprivredne zadruge?


Nezavisni vijećnik u Gradskom vijeći Grada Vrbovca Stjepan Tvorić na 31. sjednici uputio je dva pitanja gradonačelniku Denisu Kralju.

-U ovim vremenima korona krize zanima što će biti sa subvencijama poljoprivrednicima i gospodarskim udrugama, koje su dobivale određene subvencije za svoje djelovanje? -prvo je pitanje vijećnika.

-Bilo je priče o pokretanju poljoprivredne Zadruge na području grada Vrbovca. Ima li kakvih pomaka? Hoće li se ta Zadruga pokrenuti ili neće? – upitao je vijećnik Tvorić gradonačelnika Vrbovca.

Gradonačelnik Kralj kazao je kada je nastupilo zatvaranje zbog korona virusa odmah se uputio poziv za gospodarstvenike i poljoprivrednike. -Vijeće je usvojilo mjere na moj prijedlog i mislim da njih možemo biti ponosni. One su se lijepo nadopunile na Vladine mjere te ovom prilikom pohvaljujem i Vladine mjere. Uspjeli smo na taj način sačuvati radna mjesta. -kazao je Kralj.

-Od novaca koji je ostao od mjera za poduzetnike raspisali smo poziv za dvije mjere, koje su prošle godine bile najpopularnije. To su mjere za start-upove i mjera za opremu. Već smo dobili četiri zahtjeva, po dva za svaku mjeru. -rekao je.

IMG_1571

-Što se tiče poljoprivrede, moramo vidjeti koji je sektor bio najpogođeniji te koje mjere poduzeti, koje ostaviti i sl. Tih podataka još nemam, ali do kraja godine stignemo raspisati poziv. -pojasnio je Kralj.

Što se tiče Zadruge, Kralj je kazao da još uvijek čeka da im država odbori mješaonu stočne hrane, pa tih 100 tisuća kuna još moraju ostaviti. -Da bi nam država dala novac, moramo imati tu stavku u proračunu. Ispunili smo sve zahtjeve. Ja se nadam da ćemo uskoro dobiti mješaonu stočne hrane na upravljanje. -rekao je Kralj.

Vijećnik Tvorić zaključno je kazao kako se ne bi u svemu trebalo čekati državu, već bi se i samostalno moglo poticati udruživanje poljoprivrednika, makar na nekoj drugoj lokaciji.