Sportski turnir u šahu i pikadu, koji je održan u subotu, 29. travnja, u Društveno kulturnom centru u Svetom Petru Orehovcu, okupio je mještane općine, a ponajviše branitelje iz Udruge Hrvatskog časničkog zbora Općine Sveti Petar Orehovec, koji su večer uljepšali druženjem i sportskim natjecanjem.

I dok su jedni pokazali sjajnu strategiju i taktiku na šahovskoj ploči, drugi su se iskazali u pikadu, sportskoj disciplini koja zahtjeva mnogo preciznosti.

Pobjednik pikado turnira bio je Stjepan Lučki, a pobjednik u šahu Josip Jelak.

Pobjednicima su dodijeljene medalje, a svi sudionici bili su složni oko jednog, a to je da ovakva događanja i druženja treba što češće organizirati u Društveno kulturnom centru.

„Sportski turnir u šahu i pikadu“ sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Likovna udruga Prigorje Art, Vatrogasna zajednica općine, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”.

šah pikado orehovec (2) šah pikado orehovec (3) šah pikado orehovec (4)