Stjepan Fotović: Hoće li djeca u novom vrtiću imati kuhinju?

15. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Stjepan Fotović: Hoće li djeca u novom vrtiću imati kuhinju?


Na 32. sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca pitanje za gradonačelnika imao je vijećnik Laburista Stjepan Fotović.

-Dosta slušamo i utorkom i četvrtkom na radiju svakakve rasprave i vladajućih i nove većine i oporbe. Pojavila se jedna priča oko novog vrtića. Hoće li djeca u tom novom vrtiću imati kuhinju ili će ostati gladna, kako u kuloarima se priča ili je isplanirana prehrana djece – pitao je vijećnik.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj rekao je kako bi svatko normalno želio da u vrtiću bude kuhinja. – Međutim, mi smo se morali staviti u financijske okvire i odlučiti hoćemo li imati tri skupine s kuhinjom ili pet skupina bez kuhinje. S obzirom da su potrebe za vrtićem velike mi smo se odlučili, kao i brojni drugi, da imamo pet skupina s čajnom kuhinjom, a hrana će se dovoziti.

Bilo je pitanje hoćemo li povući 7,4 milijuna kuna ili ne. I opet bih to učinio, jer nam je cilj uzeti novac iz Europe. I sada su vijećnici Fašaić i Mijatović napomenuli kako je Vlada Andreja Plenkovića meni dala 15 milijuna kuna ekstra. Dok sam postao gradonačelnik proračun je iznosio 33 milijuna kuna, pa onda dodate 15 milijuna je 48 milijuna, a naš proračun u ovoj godini je 100 milijuna kuna. Rad ove Gradske uprave je ono što smo odradili, a ne samo ono što nam je dao Andrej Plenković – kazao je Kralj.

Facebook Comments