Stjepan Čuraj „Treći put u Koprivnici ima perspektivu, nudimo kvalitetne ljude koji građanima pružaju izbor“

4. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Stjepan Čuraj „Treći put u Koprivnici ima perspektivu, nudimo kvalitetne ljude koji građanima pružaju izbor“


“Drago mi je vidjeti da HNS ovdje zbilja ima perspektivu, ima kvalitetne ljude i da ćemo pružiti alternativu, odnosno treći put koji ima perspektivu, a građanima pruža izbor”, rekao je Stjepan Čuraj, predsjednik HNS-a, dajući tako svoju podršku HNS-ovom kandidatu za zamjenika gradonačelnika Grada Koprivnice na predstojećim lokalnim izborima Goranu Pakasinu.

Podsjećamo, Mreža nezavisnih lista i HNS potpisali su koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima, a obje stranke podržale su i kandidaturu Mrežina Ivice Suvalja za koprivničkog gradonačelnika, dok je HNS-ov Pakasin kandidat za njegova zamjenika.

Pakasin pak se osvrnuo na rad županijskog i gradskog HNS-a, a apostrofirao je i dosadašnje uspjehe HNS-ovih načelnika i zamjenika u izvršnoj vlasti na lokalnoj razini.

„Upravo dolazimo iz Rasinje gdje smo povodom Dana Općine svjedočili uspješnoj realizaciji zacrtanih projekata HNS-ovog načelnika Rasinje Danimira Kolmana koji trenutno ide po četvrti mandat s dobro uhodanim timom ljudi, ali i završetku velikog investicijskog ciklusa koji je pripremljen u suradnji sa županijskom razinom i onom državnom na nekim projektima“, naglasio je Pakasin i dodao kako je HNS oduvijek bio stranka projekata s mjerljivim rezultatima svoga rada.

U prilog tome govori i činjenica da je HNS-ov Mladen Sitek, kao zamjenik načelnika Općine Podravske Sesvete, uz podršku svoga tima, ali ipak najvećim dijelom na vlastitim leđima, iznio 18 projekata ukupne vrijednosti 14 milijuna kuna, dok je u provedbi još 10 projekata u vrijednosti od 2,5 milijuna kuna. Vrijedi istaknuti i da više od 50% čine bespovratna sredstva EU fondova i sredstva Državnog proračuna, a Sitek u najavi ima i nove projekte.

„Kapitalni projekti ovise o sufinanciranju europskim bespovratnim sredstvima, sredstvima Državnog proračuna, a jednako tako, i o podršci Koprivničko-križevačke županije tako da se ponovo vraćamo na ono da suradnja i dijalog moraju biti ključni u svim segmentima te političke vertikale.

Facebook Comments