Na današnjem aktualnom satu 34. sjednice Gradskog vijeća Grada Dugo Selo oporbene vijećnike je zanimalo u kojoj su fazi započeti projekti.
Vijećnik Stipo Velić upitao je gradonačelnika Nenada Paniana u kojoj je fazi projekt sekundarne kanalizacije. – Rok provedbe projekta je pri kraju, a mi i dalje ne znamo što je s tim projektom. Projekt je vrijedan 130 milijuna kuna, a zasada sve stoji. Bojim se da ćemo biti u problemu s provedbom i izgubiti novce – kazao je Velić Panianu.
dugo selo vijece
– Drugo pitanje – svi znamo, kakav je prometni kolaps u Dugom Selu, posebno glavnom ulicom. Pitanje je postoji li mogućnost da se napravi još jedan izlaz skretanja za desno iz Osječke ulice s obzirom da tamo više nema zgrade La Boheme – rekao je Velić.
velic
– Što se tiče projekta kanalizacije on ide dalje, kasnio je zbog prijepora s jednom lokalnom tvrtkom. Imate na stranicama grada plan kopanja – kratak je bio gradonačelnik.
Panian se osvrnuo i na prometni kolaps. – Da, Osječka ulica je veliki problem. Mi smo tražili da se napravi jedna traka gdje su obilježena invalidska mjesta, no gospodin Vinko će objasniti zašto to ne može ići – pojasnio je Panian.
panian
Pročelnik za prostorno uređenje Marijo Vinko ponudio je detaljnije objašnjenje. – Prostorno smo tu ograničeni, trebali bismo žrtvovati invalidska mjesta i dio nogostupa. Za to se još nismo odlučili. Razmatramo prometnu regulaciju u vrijeme najvećih gužva kako bi se izbjeglo čekanje – zaključio je Vinko.
Nakon Velića pitanja za gradonačelnika i pročelnika imala je i vijećnica Renata Jelečki. – Građani pitaju kad će biti završeni radovi u Domobranskoj ulici i što će biti s nogostupom – kazala je.
jelecki
– Radovi su bili odgođeni zbog prijepora oko prometnog elaborata i zatvaranja ulice tako da se očekuju radovi još četvrti i peti mjesec. Tu nas još čeka i zamjena plina i nakon toga ide asfaltiranje. Ulica je javna cesta i ona je pod upravljanjem Županijskih cesta. Grad projektira nogostup, no morali smo ići u neke izmjene. Radit će se u nekoliko faza, ovisno o brzini rješavanja imovinsko-pravnih odnosa – odgovorio je pročelnik Vinko.
vinko
Na to se opet nadovezala Jelečki. – Kad se očekuje završetak izgradnje i koliko će biti širok – upitala je.
– Nezahvalno je projicirati završetak, prvo trebamo napraviti odvodnju i otkupiti parcele. Predviđena širina je 1,60 metara – zaključio je Vinko.
jelecki