Iz tiskare je stigla knjiga “Pjesništvo vrbovečkoga kraja: perlice u povijesti”. Suautori su Franjo Simić, Irena Habeš Koprić i Ivan Koprić.Nakladnik Avis Rara Studio iz Vrbovca.

Recenzenti su Krešimir Bagić, Vlaho Bogišić i Damir Demonja. Prof. Koprić napisao je uvodnu studiju.  Za omot i ostale elemente likovnog uređenja zaslužna je Bozidarka Brnas.

Vrbovečki kraj obuhvaća prostor i naselja današnjeg Grada Vrbovca, koji je ujedno financijski podupro tisak knjige, kao i općina Dubrava, Gradec, Farkaševac, Preseka i Rakovec.

U knjigu je uvršteno 60 autora, od Nikole Krajačevića Sartoriusa, rođ. 1582., do Irena Skopljak Barić, koja je najmlađa od uvrštenih.

– Knjiga je opsega više od 420 stranica. Mnoge se pjesme uvrštenih autora objavljuju po prvi put, a među njima svakako valja spomenuti pjesme prevedene s latinskoga, što je obavila Irena Bratičević – rekao je prof. Ivan Koprić.

Osim prevoditeljice, u pripremi knjige pomogao nam je velik broj institucija i pojedinaca iz Hrvatske, čak i neki iz inozemstva.

Tijekom rada na ovoj knjizi i sami smo puno toga naučili, istražili i pronašli, što nam je dalo par ideja za daljnji rad.

Naravno, broj od 60 pjesnikinja i pjesnika povezanih s ovim nevelikim krajem sam po sebi je impresivan.