U Dugom Selu je protekloga vikenda održana kulturno-gastronomska manifestacija „Stara jela z Dugog Sela“.

Program je obuhvatio prodaju suvenira i proizvoda lokalnih OPG-ova, radionicu kuhanja piva i festival craft pivovara, izložbu starih fotografija, sajam antikviteta, likovnu koloniju, kulturno-umjetnički i zabavni program… Održana je i kotlićijada (ekipe su kuhale lovački gulaš), a birao se i najslasniji martinski objed – pečena guska s mlincima i kestenima.

stara jela dugo selo1

„Ovakve manifestacije od iznimnog su značaja, kako za vaš grad, tako i za županiju. One promoviraju naš turizam, ali istovremeno čuvaju i tradiciju i njeguju stare običaje“, prilikom otvorenja manifestacije, u ime njezina pokrovitelja Zagrebačke županije, rekla je zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak. Želja je Županije, dodala je, da dio turista koji posjećuje Zagreb dođe i u obilazak njegova zelenog prstena.

Manifestaciju „Stara jela z Dugog Sela“ organizirali su tamošnje Pučko otvoreno učilište i TZG Dugog Sela, a ovogodišnju je otvorio veleposlanik Južne Koreje u RH Won Sup Park.

„Moramo dovesti ljude u Dugo Selo da vide kako je naš grad lijep i kako smo mi gostoljubivi domaćini“, komentirao je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

prigorski.hr