STARA GRADSKA JEZGRA HDS Križevci: Čije to kuće mislite uređivati gradonačelniče i s čijim novcima? / Gradonačelnik Rajn: HDS-u želimo puno uspjeha na izborima, neka nastave blaćenjem političkih protivnika

25. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Križevci STARA GRADSKA JEZGRA HDS Križevci: Čije to kuće mislite uređivati gradonačelniče i s čijim novcima? / Gradonačelnik Rajn: HDS-u želimo puno uspjeha na izborima, neka nastave blaćenjem političkih protivnika


Klub vijećnika HDS-a Križevci uputio je otvoreno pismo pod nazivom “Čije to kuće mislite uređivati gradonačelniče i s čijim novcima? Otvoreno pismo i odgovor gradonačelnika Križevaca prenosimo u cijelosti.

“Pretpostavljamo gradonačelniče da je najava obnove centra Grada koji je velikom većinom u privatnom vlasništvu samo još jedna u nizu Vaših neistina. Da je to izjavljeno u predizbornoj kampanji nikom ništa, ali Vi ste to objavili u ulozi aktualnog gradonačelnika, stoga Klub vijećnika HDS-a traži precizna pojašnjenja i odgovore na pitanja:

– Tko su vlasnici kuća koje mislite obnavljati?
– Koliko je procijenjena vrijednost tih radova?
– Koji su izvori sredstava, proračun Grada, još jedan kredit, neki drugi izvor, koji?
Proračun Grada donosi Gradsko vijeće.
Istim nisu predviđena nikakva sredstva za slične namjene u ovoj godini, pa se postavlja pitanje ozbiljnosti Vaše izjave, ali i odgovornosti za iste.
Čelni čovjek Grada trebao bi biti odgovoran za namjensko trošenje proračunskog novca, a sukladno tome i za javne izjave.
Budući da se Gradsko vijeće već dugo ne sastaje, a sada kada je gradonačelnik odbacio predsjednika Vijeća i SDP kao partnera koji je vjerno dizao ruke i pomogao mu zadužiti Grad najviše u povijesti, teško je očekivati da će se više i sastati, Klub vijećnika HDS-a traži odgovore ovim putem.
Ova tema dosta je zainteresirala građane koji postavljaju pitanja i vijećnicima HDS-a, pa iz tog razloga tražimo jasne odgovore gradonačelnika, dok je još u toj ulozi, stoji u otvorenom pismu Kluba vijećnika HDS-a Križevci.

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn:

„Istina je da kampanja još nije počela, ali da je HDS očito već u njoj. Da su pozorno čitali najavu, vidjeli bi da je to samo najava, koja je ozbiljna jer je i situacija ozbiljna. Ozbiljna vlast brine se o sigurnosti grada, da se prošla malo više brinula, sada bi bilo kudikamo bolje stanje.

Kada izradimo planove i projekte, tada ćemo komunicirati javno što mislimo raditi i pod kojim uvjetima.

HDS-u želimo puno uspjeha na izborima, neka nastave blaćenjem političkih protivnika. Vlastitog programa ionako nikad nisu imali.“, stoji u odgovoru križevačkog gradonačelnika.

Facebook Comments