Stanje s novozaraženima po županijama


U Lici jedna osoba umrla i sedam novooboljelih

Od 89 osoba testiranih u posljednja 24 sata u Ličko-senjskoj županiji covid-19 potvrđen je kod njih sedam, jedna je osoba umrla, a četiri su izliječene, što pokazuje da se nastavlja trend poboljšanja epidemiološke slike u županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Dosad je oboljelo 2732 ljudi, 76 je aktivnih slučajeva, 92 osobe su umrle, a izliječene su 2564 osobe.

U posljednjih sedam dana oboljelo je 65 ljudi, a analiza pokazuje da je broj oboljelih na 100.000 stanovnika 127.

Usporedbe radi, u prvom tjednu u prosincu taj je broj iznosio 792, a 4. prosinca bilo je 560 aktivnih slučajeva. Od tada taj broj opada te ih danas 76 aktivnih slučajeva bolesti.

Na bolničkom je liječenju 18 osoba, a u prosincu ih je bilo oko 50, katkad i više.

Od sedam novooboljelih osoba pet su korisnici Doma za starije i nemoćne osobe u Udbini. Dvije su osobe iz Gospića, a epidemiološka obrada njihovih kontakata traje.

U Općoj bolnici u Gospiću umro je 92-godišnji korisnik Doma za starije i nemoćne osobe u Udbini.

Na području ličko-senjske Policijske uprave u samoizolaciji je 217 ljudi, a provjerom je utvrđeno jedno kršenje izrečenih mjera.


U Splitsko-dalmatinskoj županiji 61 novooboljeli, dvojica umrlih

U posljednja 24 sata na području Splitsko-dalmatinske županije od 668 testiranih osoba 61 je zaražena koronavirusom, a u bolnici su umrla dva muškarca, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, od 668 obrađenih testova danas je 61 osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na koronavirus, i to iz Splita 17, Hvara i Jelse po sedam, Selca pet, Sinja i Solina po četiri, Omiša tri, Kaštela i Otoka po dvije te po jedna u Makarskoj, Starome Gradu, Trogiru, Vrgorcu, Vrlici, Klisu, Milni, Podgori, Podstrani i Šolti.

Među novooboljelim osobama 34 su kontakti prije oboljelih, a ostali se epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji je 2368 osoba, na bolničkom liječenju je 131 pozitivna osoba, a sedam ih je na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata umrla su dva muškarca u dobi od 76 i 90 godina koji su uz mnoge komorbiditete bili pozitivni na koronavirus, priopćio je Stožer civilne zaštite.


Opada broj oboljelih u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji

U Brodsko-posavskoj županiji umrle su dvije osobe u dobi od 72 i 78 godina koje su bile pozitivne na koronavirus, a 17 je novooboljelih, dok je u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji 16 novih slučajeva zaraze, izvijestili su u utorak županijski stožeri Civilne zaštite.

U Brodsko-posavskoj županiji trenutačno je 211 osoba pozitivno na koronavirus. Među oboljelima 65 je na bolničkom liječenju, od kojih šest na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 656 osoba.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno je na koronavirus pozitivno 227 osoba, od kojih su 64 na bolničkom liječenju. Pod mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji je 365 osoba.


Umrlo pet osoba i 77 novozaraženih u Karlovačkoj županiji

Pet je osoba umrlo, a 77 novih je zaraženo koronavirusom u Karlovačkoj županiji u kojoj su od početka pandemije umrle 252 osobe, a 7471 je zaražena, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Umrlo je po dvoje pacijenata u bolnicama u Karlovcu i Ogulinu te jedan u Dugoj Resi.

Među novozaraženima 56 ih je iz Karlovca, po četiri iz Duge Rese i Ozlja, Generalski Stol i Josipdol imaju po dva nova slučaja zaraze te po jedan Kamanje, Netretić, Plaški, Slunj, Barilović, Krnjak, Netretić, Vojnić i Cetingrad.

U sve tri bolnice u Karlovačkoj županiji bolnički se liječi 94 covid-19 pozitivnih pacijenata – u Karlovcu 42, Dugoj Resi 35 i Ogulinu 17. U posljednja 24 sata novoprimljene su tri osobe s dijagnozom koronavirusa, a na respiratoru su tri pacijenta.

Od početka pandemije sa bolničkog liječenja je otpušteno 511 osoba, a umrle su 252 osobe. U samoizolaciji su 294 osobe među kojima i 42 zaposlenika triju bolnica, od kojih su 28 zdravstveni djelatnici.


U Zadarskoj županiji 15 novozaraženih, umro 98-godišnji muškarac

Drugi dan zaredom na području Zadarske županije 15 je novozaraženih koronavirusom, a umro je 98-godišnji muškarac, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

U posljednja 24 sata testiran je 251 uzorak, pod nadzorom je 1210 osoba, a aktivna su 363 slučaja zaraze.

Među novozaraženim osobama deset ih je iz Zadra, dvije u Novigradu te po jedna u Biogradu, Bibinjama i Pašmanu.

U Općoj bolnici Zadar hospitaliziran je 41 bolesnik, sedmero ih je na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na liječenju je 13 pacijenata.

U županijski Zavod za javno zdravstvo u ponedjeljak je stiglo novih 975 doza cjepiva, od čega je polovica namijenjena Šibensko-kninskoj županiji.

Do sada su u trima pošiljkama u Zadarsku županiju stigle 1672 doze cjepiva koje su raspoređene u domove umirovljenika, zdravstvene ustanove te manji dio u ordinacije obiteljske medicine.

Cijepljena je 1121 osoba, a među njima je 285 korisnika i štićenika domova za starije i nemoćne.


U Vukovarsko-srijemskoj županiji umrle tri osobe, 18 novozaraženih

Tri koronavirusom zaražene osobe su umrle, a novih je 18 zaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji u zadnja 24 sata, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Po pet novozaraženih osoba je iz Vinkovaca i Vukovara, dvije iz Cerne te po jedna iz Bršadina, Đeletovaca, Jarmine, Lipovca, Tordinaca i Županje.

Od početka pandemije u županiji je zaraženo 8005 osoba, od kojih je 7665 izliječeno, a umrlo je 166 osoba.

Trenutno su 52 osobe hospitalizirane, dok je u samoizolaciji 537 osoba.

Do sada su u županiji testirane 35.932 osobe, a u protekla  24 sata njih 224.


U Istri 40 novozaraženih, broj hospitaliziranih u padu

Na području Istarske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u utorak istarski Stožer civilne zaštite dok su iz pulske bolnice poručili kako je broj hospitaliziranih u padu.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 610 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 40 novozaraženih osoba s područja županije. Za 31 osobu radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, od toga se kod jedne osobe epidemiološki radi o uvezenom slučaju s područja Rijeke, naveli su iz Stožera.

Napominju i kako se se u epidemiološkoj obradi nalazi osam osoba.

Od jučer su se oporavile 22 osobe, trenutno su u Istri 262 aktivna slučaja zaraze dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1139 osoba.

Na Odjelu za infektologiju pulske bolnice na liječenju su 52 zaražena pacijenta od kojih je pet u respiracijskom centru.

“Brojke hospitaliziranih padaju no težina kliničkih slika iziskuje jednak zdravstveni nadzor. U pulskoj bolnici trenutno imamo 52 hospitalizirane covid-19 pozitivne osobe, što je manji broj u odnosno na ono rekordno vrijeme u doba božićnih blagdana kada smo imali i 80 hospitaliziranih pacijenata. To je svakako manje opterećenje na zdravstvene djelatnike odnosno na zdravstveni sustav”, poručila je ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić.


U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 24 novozaražena

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, od kojih je petnaest utvrđeno brzim antigenskim testom, a oporavilo se 30 osobe, izvijestio je u utorak županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 11 osoba iz Dubrovnika, šest iz Metkovića, tri iz Ploča, dvije iz Orebića, jedna iz Opuzena te jedna koja nema prebivalište u županiji. Ukupno je zaraženo deset osoba muškog spola i 14 osoba ženskog spola, a za njih 11 je utvrđena epidemiološka veza.

Oporavilo se 30 osoba, od kojih 12 iz Dubrovnika, sedam iz Konavala, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Metkovića, dvije iz Korčule, jedna iz Vele Luke i jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od covida se liječe 32 osobe. Pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji su 692 osobe. Od jučer obrađeno je 219 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 35 168.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih preporučenih mjera.


U Šibensko-kninskoj županiji 43 nova slučaja zaraze, jedna osoba umrla

Na području Šibensko-kninske županije potvrđena su 43 nova slučaja zaraze koronavirusom, a u šibenskoj je bolnici umrla jedna starija muška osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 205 uzoraka.

Trenutno je 130 aktivnih slučajeva zaraze. U šibenskoj bolnici liječi se 31 osoba, od kojih su dvije na respiratoru dok se u kninskoj bolnici liječi 15 osoba.

Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 607 osoba.


U Primorsko-goranskoj županiji 78 novozaraženih, jedna osoba umrla

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 78 novih slučajeva zaraze koronavirusom, testiran je 761 uzorak, a jedna osoba je umrla, doznaje se u utorak iz županijskog Stožera civilne zaštite i riječke bolnice.

Udjel osoba pozitivnih na koronavirus u ukupnom broju laboratorijski obrađenih uzoraka je 10,2 posto. Ozdravile su 73 osobe, pa je sada u županiji aktivno 976 slučajeva covida-19.

U riječkoj bolnici liječe se 93 zaražene osobe, a pet pacijenata je na respiratoru.


Osječko-baranjska županija: 65 novozaraženih, umrle dvije osobe

Od posljedica zaraze koronavirusom u protekla 24 sata umrle su dvije osobe s područja Osječko-baranjske županije, a 65 je novozaraženih, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata na koronavirus testirano je 345 uzoraka, od kojih je 65 bilo pozitivno.

Najviše novopozitivnih, njih 14, je na području grada Osijeka, 12 na području Valpova, osam iz Đakova i sedam na području Belišća, dok ostala mjesta imaju manji broj novooboljelih.
U zadnja 24 sata umrle su dvije covid pozitivne osobe, obje u dobi od 88 godina, priopćio je županijski Stožer.

Na bolničkom liječenju nalazi se 127 zaraženih osoba. Njih 85 je u osječkom KBC-u, od kojih su 23 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 42 pacijenata.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 803 osobe.

Policijski službenici provjerili su 26 osoba u samoizolaciji te nisu utvrdili kršenje propisane mjere. Obavili su i 106 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu također nije utvrđeno nijedno kršenje mjere.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 41 nadzor provođenja epidemioloških mjera te ­­­­­­­­­su utvrdili ­­­­­­­­­dva kršenja za koja su izdana upozorenja, navode u osječko-baranjskom Stožeru.


U Sisačko-moslavačkoj županiji 48 novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Kako stoji u dnevnom izvješću, 25 novozaraženih osoba je iz Siska, sedam iz Kutine, šest iz Petrinje, tri su osobe iz Novske, po dvije iz Popovače i Lekenika, a po jedna iz Sunje, Dvora, te Martinske Vesi.

Stožer apelira na sve žitelje županije da se pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera, jer jedino na taj način ostaju odgovorni prema sebi i drugima.

(Hina)