Stanje s novozaraženima po županijama


Požeško-slavonska županija sedam, Brodsko-posavska 39 novozaraženih

U Požeško-slavonskoj županiji u srijedu je potvrđeno sedam novozaraženih koronavirusom, a Stožer Civilne zaštite susjedne  Brodsko-posavske županije izvijestio je o  39 novih slučajeva zaraze i jednom smrtnom slučaju (73) u toj županiji.

Prema podacima Stožera civilne zaštite, u Požeško-slavonskoj županiji na koronavirus pozitivno je 125 osoba, od kojih su 34 na bolničkom liječenju. Preventivna mjera samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaća 221 osobu.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u srijedu je izvijestio da je u toj županiji 178 osoba pozitivno na koronavirus, među njima je 59 osoba na bolničkom liječenju. Osam pacijenata treba potporu respiratora.

Mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije obuhvaćeno je 713 osoba.


U Zadarskoj županiji 32 novozaražene osobe koronavirusom

Na području Zadarske županije 32 su novozaražene osobe koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 252 uzorka, pod aktivnim je nadzorom 1079 stanovnika, a od bolesti se oporavilo još 28 osoba.

Među novooboljelima sedmero ih je u Zadru, petero u Sv. Filipu i Jakovu, četvero u Preku, troje u Sukošanu, po dvoje u Pakoštanima, Pašmanu i Posedarju te po jedna osoba u Biogradu, Galovcu, Pagu, Poličniku, Ražancu, Starigradu i Škabrnji.

U Općoj bolnici Zadar na svim covid odjelima hospitalizirano je 28 oboljelih, od kojih je četvero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na liječenju je sedmero pacijenata.

Policija je evidentirala jedno kršenje samoizolacije.


U Vukovarsko-srijemskoj županiji 24 novozaraženih

Nove 24 koronavirusom zaražene osobe broji Vukovarsko-srijemska županija u zadnja 24 sata, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima je deset osoba iz Vinkovaca, tri iz Vukovara, po dvije iz Ivankova i Rokovaca te po jedna iz Babine Grede, Iloka, Novih Jankovaca, Otoka, Privlake, Tovarnika i Županje.

Od početka pandemije u toj su županiji od covida-19 oboljele 8172 osobe od kojih je izliječeno njih 7842, a umrlo je 175 osoba.

Trenutno je 50 osoba hospitalizirano, dok se u samoizolaciji nalazi 488 osoba.

Do sada je na koronavirus ukupno testirano 37.807 osoba, a u protekla 24 sata njih 238.


Šest mrtvih i 142 novozaraženih osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Šest je osoba umrlo, a nove 142 su zaražene koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koja je u zadnja 24 obradila ukupno 777 testova, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću splitskog KBC-a umrlo je pet muškaraca u dobi od 86, 89, 88, 59 i 81 godinu te jedna žena stara 85 godina.

Te osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid-19 infekciju.

Među novoozaraženima najviše ih je iz Splita (49), Kaštela (20), Sinja (12) i Makarske (10).

Od ukupnog broja novooboljelih 93 osobe su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno je 1770 osoba u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju u KBC-u Split su 104 covid pozitivne osobe, od kojih je deset na respiratoru.


U Ličko-senjskoj županiji osam novozaraženih, umrla jedna osoba

Od 73 testiranih u zadnja 24 sata zaraza koronavirusom potvrđena je kod osam osoba u Ličko-senjskoj županiji, a u gospićkoj bolnici umro je 80-godišnjak, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Od novozaraženih osoba pet ih je iz Gospića te po jedna iz Brinja, Lovinca i Perušića, a u tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata.

Na COVID odjelu Opće bolnice Gospić liječi se 14 osoba.

Ličko-senjska županija do sada je registrirala 2775 oboljelih, od kojih je 98 umrlo.

Izliječene su 2622 osobe, a trenutno je 55 aktivnih slučajeva zaraze.

U samoizolaciji su 172 osobe.


 

U Karlovačkoj županiji 37 novozaraženih, umro jedan pacijent

Novih 37 osoba zaraženih covidom-19 i jednog umrlog pacijenta bilježi u zadnja 24 sata Karlovačka županija, u kojoj je od početka pandemije zaraženo 7660 osoba, priopćio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite.

U bolnicama Karlovačke županije su 53 na koronavirus pozitivna pacijenta – u Karlovcu 38, Ogulinu 13 i Dugoj Resi dva.

Na respiratoru su tri pacijenta.

Među novozaraženima 11 ih je iz Karlovca, Plaški ima sedam, Ogulin šest, Duga Resa tri, Ozalj, Barilović i Generalski Stol po dva te Slunj, Josipdol, Rakovica i Vojnić po jednog zaraženog.

U samoizolaciji je 276 osoba, a prijavljeno je jedno kršenje te mjere.


U Osječko-baranjskoj županiji 23 novozaražena, dvoje umrlih

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo na koronavirus je testirano 262 uzorka od kojih je 23 bilo pozitivno, a umrle su dvije osobe, izvijestio je u srijedu osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Osam novopozitivnih osoba imaju prebivalište na području Osijeka, po dvije su iz Belog Manastira, Darde, Đakova, Podgorača i Popovca, a po jedna s područja Antunovca, Bizovca, Čepina, Erduta i Semeljaca.

„Na bolničkom liječenju nalaze se 102 osobe. Njih 78 liječi se u KBC-u, od kojih su 14 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 24 pacijenta. U zadnja 24 sata preminule su dvije osobe, obje u dobi od 73 godine. Na području županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 752 osobe“, priopćio je Stožer.

Policijski službenici provjerili su 33 osobe u samoizolaciji te u jednom slučaju u Belom Manastiru utvrdili kršenje mjere, dok su sve ostale zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 141 nadzor ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje mjera.

Inspektori i službenici Civilne zaštite obavili su 54 nadzora provođenja epidemioloških mjera u prodavaonicama, ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima i drugim objektima. Utvrdili su jednu nepravilnost te izdali nalog za njeno otklanjanje.

U Sisačko-moslavačkoj županiji 64 nova slučaja zaraze

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata potvrđena su 64 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Kako stoji u dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite, radi se o 42 osobe iz Siska, 11 osoba iz Petrinje, četiri iz Kutine te po jednoj osobi iz Popovače, Lekenika, Hrvatske Kostajnice, Dvora, Sunje i Martinske Vesi.

Iz Stožera je upućen još jedan apel stanovnicima županije da se pridržavaju svih mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.


U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 22 novozaražena

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji potvrđena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, od kojih je pet utvrđeno brzim antigenskim testom, a oporavilo se 29 osoba, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je devet osoba iz Dubrovnika, tri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Konavala, Metkovića, Ploča i Vele Luke te po jedna iz Dubrovačkog Primorja i Kule Norinske.

Ukupno je zaraženo deset osoba muškog spola i dvanaest osoba ženskog spola, a za njih šesnaest je utvrđena epidemiološka veza.

Oporavilo se 29 osoba, od kojih 13 iz Dubrovnika, četiri iz Korčule, po tri iz Metkovića i Vele Luke, dvije iz Konavala te po jedna iz Blata, Dubrovačkog Primorja i Mljeta, kao i jedna koja nema prebivalište u županiji.

Od jučer su obrađena 172 uzorka, a od početka pandemije ukupno 36 700.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se 23 osobe. Dva pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 600 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, oba na graničnim na prijelazima, što je ukupno 219 od početka pandemije.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje ap


U Primorsko-goranskoj županiji 53 nova slučaja zaraze, dvije osobe umrle

U Primorsko-goranskoj županiji 53 su novooboljele osobe od covida-19, a nakon četiri dana bez smrtnih slučajeva koji se dovode u vezu s koronavirusom, u riječkom KBC-u umrle su dvije zaražene osobe, izvijestio je u srijedu  županijski Stožer civilne zaštite.

Ozdravilo je 76 osoba i aktivnih slučajeva covida-19 u županiji je 653. Udjel pozitivnih nalaza među 544 testirana uzorka tijekom protekla 24 sata je 9,7 posto.

U Kliničkom bolničkom centru Rijeka je 11 pacijenata s covidom-19 manje nego dan ranije. Tako je hospitalizirana 61 osoba, a na respiratorima su četiri pacijenta.

U Rijeci danas počinje organizirano cijepljenje građana protiv covida-19 u Primorsko-goranskoj županiji, a to je, prema dostupnim informacijama, ujedno prvo organizirano cijepljenje građana protiv te bolesti u Hrvatskoj. U makrocentru Doma zdravlja PGŽ na Vežici cijepit će se prvih 39 osoba.

Do sad je u Primorsko-goranskoj županiji procijepljeno 4777 ljudi. Od njih je 2826 zdravstvenih djelatnika, 1434 korisnika i djelatnika socijalnih ustanova te 517 kroničnih bolesnika i osoba starijih od 65 godina. Drugom dozom je procijepljeno njih 392, i to od početka ovog tjedna, kad se po kalendaru cijepljenja počelo cijepiti drugom dozom.

(Hina)