U Splitsko-dalmatinskoj županiji 317 novooboljelih i jedna umrla osoba

Na području Splitsko-dalmatinske županije u protekla 24 sata zabilježeno je 317 novooboljelih osoba od Covid infekcije, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću KBC-a Split umrla je žena u dobi od 48 godina, koja je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na koronavirus.

U protekla 24 sata ukupno je 951 obrađen test.

Među 317 novooboljelih 116 osoba je iz Splita, 25 iz Sinja, 23 iz Imotskog, 20 iz Kaštela, 18 iz Makarske,  17 iz Podbablja,  12 iz Solina,  10 iz Prološca,  sedam iz Trilja, po šest iz Omiša, Vrgorca i Dugopolja, po  pet iz Dugog Rata i Podstrane, po četiri iz Jelse, Runovića i Ciste Provo, po  tri iz Muća i Otoka, po dvije  Trogira, Vrlike, Hrvaca, Marine, Sutivana i Zmijavaca, te po jedna iz Komiže, Starog Grada, Brela, Dicma, Klisa, Lokvičića, Okruga, Podgore, Prgometa, Šestanovca i Zagvozda.

Od ukupnog broja novooboljelih 119 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2065 osoba je u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 112 Covid pozitivnih osoba u KBC-u Split od kojih je 11 na respiratoru, priopćeno je iz županijskog Stožera.


U Karlovačkoj županiji 67 novooboljelih, troje preminulih

Od Covida-19 su u Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata preminule tri osobe, a zabilježeno je 67  novih slučajeva zaraze

U bolnici u Karlovcu preminula je 75-godišnja žena i 70-godišnji muškarac, a u ogulinskoj bolnici 92-godišnjakinja,  priopćio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

Novooboljelih je najviše u Karlovcu, 34 osobe, u Dugoj Resi 11, Slunju sedam, Draganiću pet, Ozlju tri, Ribniku dva i po jedan u Cetingradu, Krnjaku, Lasinji, Netretiću i Vojniću.

Ukupno je do sada oboljelo 1.733 ljudi, a preminulo njih 37.

Na bolničkom liječenju u Karlovcu su 44 pacijenta, u Ogulinu 22.

U samoizolaciji je 681 osoba, 59 djelatnika karlovačke bolnice i to 48 zdravstvenih i 11 nezdravstvenih, a u samoizolaciji je i 28 djelatnika bolnice u Ogulinu.


U Istri 71 novi slučaj zaraze koronavirusom

U Istri je u protekla 24 sata potvrđen 71 novi slučaj zaraze koronavirusom, od čega se u 59 slučajeva radi o osobama iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, izvijestio je u srijedu istarski Stožer civilne zaštite.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitan je 451 uzorak te je potvrđena 71 novozaražena osoba.

Kod 59 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, kod pet osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima, i to dvije iz Zagreba te po jedna iz Varaždina, Dalmacije i BiH, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Tijekom utorka su izliječene 44 osobe, a trenutno je 519 aktivnih pozitivnih osoba, od toga su 34 osobe hospitalizirane u pulskoj bolnici. U samoizolaciji je 599 osoba.


U Osječko-baranjskoj županiji 138 novopozitivnih, petoro umrlo

Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata evidentirano je 138 novopozitivnih na koronavirus, a pet osoba je umrlo izvijestio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite.

U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i županijskog Zavoda za javno zdravstvo testirano je 382 uzorka, od kojih je138 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, njih 84, devet je iz Belišća, a po sedam iz Đakova i Valpova. U Donjem Miholjcu ih je pet, Belom Manastiru četiri i jedna u Našicama.

Šest pozitivnih su s područja općine Bizovac, s područja Čepina četiri, Petrijevaca tri te dvije iz Darde. Po jedna osoba je s područja općina Erdut, Đurđenovac, Ernestinovo, Gorjani, Satnica Đakovačka i Vladislavci.

Na bolničkom liječenju je 171 osoba oboljela od covida-19, i to 33 u Općoj županijskoj bolnici Našice i 138 u KBC-u Osijek, od kojih su 24 osobe na respiratoru.

„U zadnja 24 sata umrlo je pet osoba oboljelih od covida-19 koje su bile na bolničkom liječenju, a imale su i druga oboljenja. U Respiracijskom centru KBC-a preminula je žena iz Osijeka rođena 1981. godine i tri muškarca – jedan iz Čepina rođen 1939. godine, jedan iz Satnice rođen 1958. godine te jedan iz Osijeka rođen 1983. godine. U našičkoj bolnici preminula je žena iz Ladimirevaca rođena 1951. godine“, priopćeno je.

Na području županije u samoizolaciji je 5161osoba koje su kontakti pozitivnih. Policija je provela 42 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i sve zatekla na prijavljenoj adresi. Jedna dojava građana o kršenju samoizolacije osobe iz Osijeka pokazala se točnom.

Stožer je priopćio kako je situacija u školama na području županije zadovoljavajuća. Trenutno je pozitivno ukupno132 učenika i djelatnika škola, a 938 je u samoizolaciji.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Donjeg Miholjca, a uz suglasnost epidemiologa i županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, od 11. do 22. studenoga nastava u OŠ Augusta Harambašića i Srednjoj školi Donji Miholjac održavat će se po modelu C, odnosno na daljinu, a potom, do nove odluke, po modelu B, izvijestili su.


Situacija u Požeško-slavonskoj županiji je stabilna, 30 novooboljelih

Za područje Požeško-slavonske županije u srijedu je potvrđeno 30 novooboljelih od koronavirusa, a župan Alojz Tomašević ocijenio je da je situacija stabilna.

“Prosječan broj oboljelih od koronavirusa u Požeško-slavonskoj županiji kreće se između 15 i 20 dnevno. Potrebna oprema nabavlja se redovno i ima je dovoljno”, poručio je Tomašević na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite.

Tomašević je uputio apel svima koji danas obilježavaju Martinje da se ponašaju odgovorno.

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije od početka pandemije registrirao je 935 osoba pozitivnih na koronavirus, a do sad je obavljeno ukupno 14.283 testiranja.

“To znači da je oko 6,5 posto testiranih pozitivno. Na razini Hrvatske Požeško-slavonska županija je na 8-9 mjestu”, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

Od početka pandemije preminulo je 13 osoba pozitivnih na koronavirus, od 26. listopada do 10. studenog preminule su četiri osobe. U županiji je 214 aktivnih slučajeva, 16 je u bolnici

Glavni županijski epidemiolog Ante Vitalija rekao je kako je trenutno pažnja usmjerena na Dom umirovljenika gdje su zabilježena dva nova slučaja oboljenja kod štićenika. Iz istog doma, 17 nalaza djelatnika doma bili su negativni.


U Ličko-senjskoj županiji 16 novooboljelih

U Ličko-senjskoj županiji 16 je novooboljelih osoba od covida-19 od ukupno 88 testiranih u posljednja 24 sata, a u samoizolaciji su 332 osobe.

Od 16 novooboljelih 10 je iz Gospića, po dvije osobe su iz Perušića i Karlobaga i po jedna iz Senja i Otočca.

U Gospiću se od covida-19 liječi 54 osoba i uz njih još 21 osoba u tamošnjem Domu za starije i nemoćne. U Senju je 35 aktivnih slučajeva, u Otočcu 17, Novalji osam, Brinju šest, te još po slučaj ili dva u Korenici, Karlobagu, Perušiću i Lovincu.

U Ličko-senjskoj županiji su oboljele 702 osobe, 526 ih je izliječeno, 28 je preminulih, a 148 je aktivnih slučajeva.


U Zadarskoj županiji 51 novooboljeli

U posljednja 24 sata na području Zadarske županije oboljela je 51 osoba, a izliječeno ih je 67, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

Među novozaraženima u Zadru ih je 25, u Benkovcu šest, u Pakoštanima, Posedarju, Škabrnji i Viru po troje, dvije osobe evidentirane su u Poličniku, a po jedna u Biogradu, Obrovacu, Pašmanu, Preku, Privlaci i Vrsima.

Među novoboljelima 19 je žena i 32 muškaraca svih dobnih skupina, najmlađa osoba je 2006. godište, a najstarija 1944.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 319 uzoraka, a pod nadzorom je njih 1146.

Trenutno je u Zadarskoj županiji aktivno 627 slučajeva, od početka epidemije zarazilo se 1686 stanovnika, oporavile su se 1042 osobe, a umrlo ih je 17.

U Općoj bolnici u Zadru hospitalizirano je 27 bolesnika, od kojih je pet na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru liječi se sedmero pacijenata s blažom kliničkom slikom.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije.


U Sisačko-moslavačkoj županiji 48 novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno 48 novozaraženih osoba koronavirusom.

Riječ je o 17 osoba s područja Siska, 13 osoba s područja Kutine, pet osoba s područja Novske, četiri osobe s područja Petrinje, po tri osobe iz Popovače i općine Lekenik, te po jednoj osobi s područja općina Velika Ludina, Hrvatska Dubica i  Dvor, priopćeno je u dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite.

Stožer je apelirao na sve žitelje županije da se dosljedno pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.


Više ozdravljenih od novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji

U Primorsko-goranskoj županiji u srijedu je 166 novozaraženih osoba koronavirusom, a 168 osoba je ozdravilo, javio je Županijski stožer Civilne zaštite.

U Primorsko-goranskoj županiji sad j e1277 aktivnih slučajeva bolesti Covid-19. U protekla 24 sata testirana je 991 osoba.

Udio starijih osoba među zaraženima i dalje ne raste, te iznosi 13 posto. Još pet korisnika domova za starije osobe na području županije je zaraženo te ih je sad 52.

Klinički bolnički centar Rijeka izvijestio je da je 80 osoba na bolničkom liječenju od Covida-19, 11 od njih je na respiratoru, a tri pacijenta su preminula tijekom protekla 24 sata.


U Brodsko-posavskoj županiji 66 novozaraženih

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je u srijedu o 66 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U slavonskobrodskoj bolnici umro je muškarac (90) pozitivan na koronavirus, koji je imao i druge zdravstvene teškoće.

Od početka pandemije u Brodsko-posavskoj županiji preminula je 21 osoba pozitivna na koronavirus.

U slavonskobrodskoj i novogradiškoj bolnici trenutno je 65 osoba, pet pri liječenju treba potporu respiratora.

Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije nalaze se 1633 osobe, 149 osoba više nego u utorak.


U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 74 novozaražena

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 74 nova slučaja zaraze koronavirusom, a 28 osoba je izliječeno, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su 34 osobe iz Dubrovnika, devet iz Župe dubrovačke, osam iz Metkovića, sedam iz Blata, pet iz Vela Luke, četiri iz Konavala, dvije iz Ploča, po jedna iz Lumbarde, Opuzena i Orebića te dvije osobe koje nemaju prebivalište u županiji.

Ukupno je zaraženo 36 osoba muškog spola, 38 osoba ženskog spola, a za njih 44 je utvrđena epidemiološka veza.

Od 28 izliječenih osoba njih 11 je iz Dubrovnika, osam iz Metkovića, četiri iz Župe dubrovačke te po jedna osoba iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Kule Norinske, Opuzena i Slivnog.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 56 osoba. Devet bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih je pet bolesnika na respiratoru – neinvazivna ventilacija, dok su četiri na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 1062 osobe. Od jučer obrađena su 253 uzorka, a od početka pandemije ukupno 21 432.

(Hina)