Gospić: U županiji 12 novooboljelih i jedna umrla osoba

U Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24 sata 12 je novozaraženih osoba, a od covida-19 umrla je 95- godišnjakinja u gospićkom Domu za starije i nemoćne koja je bolovala od kroničnih bolesti, priopćio je u ponedjeljak Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima devet je osoba iz Gospića i tri iz Novalje, a epidemiološka obrada njihovih kontakata još traje. U Ličko-senjskoj županiji dosad su oboljele 674 osobe, od kojih je 521 izliječena, 27 ih je umrlo, a aktivnih je slučajeva 126.

U Domu za starije i nemoćne u Gospiću pozitivan je jedan korisnik, a u Gospiću je još 41 aktivni slučaj. U Senju ih je 26, u Otočcu 16, u Novalji devet, u Brinju šest, u Korenici dva te u Perušiću i Lovincu po jedan. U posljednja 24 sata testirano je osam osoba.


U Karlovačkoj županiji pet novozaraženih, jedna žena umrla

Pet je novozaraženih osoba u Karlovačkoj županiji, četiri u Karlovcu i jedna u Slunju, a u bolnici u Ogulinu umrla je 80-godišnja žena, koja je, kako je priopćio Stožer civilne zaštite, osim covida, imala i druge teške bolesti.

U Karlovačkoj županiji na bolničkom je liječenju 66 zaraženih osoba, na Covid odjelu u karlovačkoj bolnici ih je 47, od kojih su dvije na respiratoru, a u ogulinskoj bolnici je 19 oboljelih.

U samoizolaciji je 517 ljudi, među kojima je 95 zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika iz karlovačke i ogulinske bolnice.

Dosad su oboljele 1624 osobe, a umrle su 32.


U Brodsko-posavskoj županiji 86, u Požeško-slavonskoj 14 novooboljelih

U protekla 24 sata u Brodsko-posavskoj županiji utvrđeno je 86, a u Požeško-slavonskoj 14 novih slučajeva koronavirusa, izvijestili su u ponedjeljak županijski stožeri civilne zaštite.

Na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 86 novih slučajeva zaraze, a dvije osobe u dobi od 87 i 89 godina preminule su u slavonskobrodskoj bolnici.

U toj županiji trenutno je 657 osoba pozitivno na koronavirus. Od početka pandemije pozitivne nalaze imalo je 2283 osoba, a preminulo je ukupno 20 osoba.

U slavonskobrodskoj bolnici trenutno je 45, a u novogradiškoj šest osoba pozitivnih na koronavirus. Šest pacijenata je na liječenju.

U samoizolaciji na području Brodsko-posavske županije su 1344 osobe.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je o 14 novopotvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na području te županije trenutno je 205 osoba pozitivno na koronavirus, a 19 osoba je u bolnici.

Pod mjerom samoizolacije su 672 osobe.


U Zadarskoj županiji 47 novozaraženih koronavirusom

U Zadarskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su dvije osobe, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U Općoj bolnici u Zadru na Covid odjelu umrli su 95-godišnja žena i 75-godišnji muškarac, oboje s kroničnim bolestima.

Budući da je koronavirus potvrđen u jedne štićenice Doma za starije u Karinu, jučer su testirani svi zaposlenici i štićenici. Nalaz je pokazao da je pozitivno još 16 korisnika te četiri zaposlenice, ali nitko od njih nema simptome bolesti. Svi zaraženi štićenici izolaciju provode u domu.

Među novozaraženim osobama 20 ih je iz Obrovca, 12 iz Zadra, tri iz Biograda, dvije iz Benkovca te po jedna osoba iz Bibinja, Jasenica, Novigrada, Kali, Pašmana, Poličnika, Sv. Filipa i Jakova, Škabrnje i Vrsi.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 262 uzoraka, a nadzor se provodi na 1053 osobe.

U Općoj bolnici u Zadru je 28 bolesnika, od kojih je petero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na Moru liječi se osmero pacijenata.

Policija je u četiri slučaja utvrdila kršenje samoizolacije.


U Šibensko-kninskoj županiji osmero novooboljelih od bolesti COVID-19

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije potvrđeno je osmero oboljelih od bolesti COVID -19 ; pet  s područja Šibenika te po jedna s područja Drniša, Vodica i Tisnog, izvijestio je u ponedjeljak županijski stožer.

Na odjelu infektogije šibenske bolnice liječi se 21 osoba, od kojih je jedna na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i u samoizolaciji su. Trenutno je 158 aktivnih slučajeva oboljelih od COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 12 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 620 osoba.

Stožer moli građane da se nastave pridržavati svih protuepidemijskih mjera i ponavlja da se sve informacije vezane uz koronavirus mogu pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr


U Primorsko-goranskoj županiji 124 novozaražene osobe

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 124 osobe, pa je u županiji sada 1395 zaraženih, doznaje se iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović rekao je na konferenciji za novinare da su ozdravile 162 osobe i  da je tijekom noći umrla jedna osoba. Istaknuo je da je udjel hospitaliziranih povećan na oko pet posto, a udjel starijih osoba u ukupnom broju zaraženih je oko 14 posto.

Mićović je na novinarski upit o razlici u broju umrlih, budući da su iz riječke bolnice u ponedjeljak izvijestili o pet umrlih u posljednja 24 sata, odgovorio da ipak treba pogledati jesu li to osobe koje su se liječile od drugih bolesti i nisu imale komplikacije od Covida-19 ili je riječ o osobama koje su imale te komplikacije.

“Mislim da se radi o točnoj brojci, pet umrlih, ali ipak moramo malo ući u strukturu umiranja, bez obzira radi li se o osobama pozitivnima na Covid-19,” rekao je Mićović.

Iz riječke bolnice u ponedjeljak su izvijestili da se u toj bolnici tijekom posljednja 24 sata na liječenju bilo 69 oboljelih od Covida 19 te da je umrlo pet pacijenata, od kojih je jedna osoba s prebivalištem u Ličko-senjskoj županiji.

Na Klinici za infektivne bolesti je 21, a u zgradi Klinike za otorinolaringologiju su 22 bolesnika.

Na Covid odjelu na Sušaku na liječenju, sa srednje teškom kliničkom slikom, je 13 pacijenata. U respiracijskom centru liječi se 13 pacijenta, a četiri osobe su na respiratoru.


U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 39 novozaraženih, jedna osoba umrla

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedna osoba je umrla, a 53 osobe su izliječene, izvijestio je u ponedjeljak županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je dvadeset osoba iz Metkovića, osam iz Ploča, pet iz Župe dubrovačke, tri iz Dubrovnika te po jednoj osobi iz Kule Norinske, Orebića i Slivnog. Ukupno je zaraženo 18 osoba muškog spola i 21 osoba ženskog spola, a za njih 15 je utvrđena epidemiološka veza. Umro je muškarac iz Metkovića rođen 1928. godine.

Od 53 izliječene osobe njih 26 je iz Dubrovnika, deset iz Metkovića, devet iz Župe dubrovačke, pet iz Ploča, po jedna iz Opuzena i Stona te jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se pedeset i tri osobe. Devet bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih su četiri bolesnika na respiratoru – neinvazivna ventilacija, dok ih je pet na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 823 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježen je jedan slučaj kršenja te mjere, ukupno 95 od početka pandemije. Od jučer obrađena su 84 uzorka, a od početka pandemije ukupno 20 966.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.


U Istri 64 novozaraženih koronavirusom

U Istarskoj su župniji u posljednja 24 sata potvrđena su 64 slučaja zaraze koronavirusom od toga su 54 osobe iz samoizolacije ili bliski kontakt već poznate pozitivne osobe,  izvijestili su u ponedjeljak iz  županijskog Stožera civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata potvrđeno je 64 novozaraženih osoba s područja županije. Za 54 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod pet osoba epidemiološki radi o uvezenim slučajevima; tri osobe iz Rijeke, te po jedna iz Zagreba i Varaždina. U epidemiološkoj obradi je pet osoba” – priopćili su Stožera civilne zaštite Istarske županije.

U međuvremenu od nedjelje je izliječena 51 osoba, trenutno je u Istri 468 aktivnih COVID-19 pozitivnih, dok je u mjerama samoizolacije 289 osoba.

Po riječima ravnatelja županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Aleksandra Stojanovića, najgora epidemiološka situacija je u unutrašnjosti Istre, odnosno na Pazinštini i Labinštini gdje je posljednjih dana zabilježen porast novozaraženih.

“Na tom području zabilježena su razna obiteljska okupljanja gdje je nakon toga utvrđena zaraza COVIDOM-19. Apeliramo na građane da budu odgovorni i disciplinirano jer su nam upravo obiteljska okupljanja odnosno druženja u užoj i široj obitelji izvor tih zaraza”, poručio je Stojanović.


U Sisačko-moslavačkoj županiji 121 novozaraženi koronavirusom

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježena 121 novozaražena osoba koronavirusom.

Kako stoji u šturom dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite, zbog tehničkih problema nije bilo moguće razvrstati novozaražene po gradovima i općinama.

Iz Stožera je opetovano upućen apel žiteljima županije da se dosljedno pridržavaju svih mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera, kako bi broj novozaraženih bio što manji.