Stanje po županijama; U Sisačko-moslavačkoj županiji 49 novooboljelih osoba


U Brodsko-posavskoj županiji 35, u Požeško-slavonskoj 10 novooboljelih

Na području Brodsko-posavske županije u subotu je zabilježeno 35 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Prema podacima Stožera civilne zaštite u toj županiji trenutno je 155 osoba pozitivno na koronavirus, od kojih je 67 na bolničkom liječenju.

Sedam bolničkih pacijenata pozitivnih na koronavirus pri liječenju treba potporu respiratora. Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 704 osoba

U susjednoj, Požeško-slavonskoj županiji u subotu je zabilježeno 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U toj županiji trenutno je aktivno 109 osoba pozitivno na koronavirus, od kojih je 17 na bolničkom liječenju.

Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćeno je 296 osoba.


U Šibensko-kninskoj županiji 38 novooboljelih osoba od koronavirusa

U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji je 38 osoba oboljelo od covid-19 infekcije te je trenutno 177 aktivnih slučajeva oboljenja, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

U šibenskoj bolnici trenutno se liječi 10 osoba, dok se u kninskoj bolnici liječi 12 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 523 osobe.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 162 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus, izvijestio je Stožer koji moli građane da se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera.


 

Ličko- senjska županija sa sedam novooboljelih

Sa sedam novooboljelih slučajeva, Ličko-senjska županija bilježi u subotu ukupno 2800 oboljelih osoba i 100 umrlih, te šezdeset aktivnih slučajeva, priopćio je Županijski stožer Civilne zaštite.

Jučer je testirano 46 ljudi, a pozitivni na novi koronavirus su četvero Otočana, te po jedan stanovnik Senja, Novalje i Korenice.

Radi sprječavanja širenja zaraze traje epidemiološka obrada njihovih kontakata, te su u samoizolaciji 174 osobe.

Policija je u redovitom nadzoru utvrdila i prijavila jedno kršenje samoizolacije.


 

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 81 novozaraženi, tri osobe umrle

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 461 obrađenog testa, u subotu je 81 novooboljela osoba pozitivna na covid infekciju, a tri osobe su umrle, izvijestio je u Županijski stožer Civilne zaštite.

Prema izvješću splitskog KBC-a u protekla 24 sata umrle su tri osobe – dvije žene od 59 i 54 godine i stariji muškarac od 83 godine. Oni su, uz brojne komorbiditete, bili pozitivne i na covid infekciju.

Među novooboljelim osobama najviše ih je iz  Splita (24) i Kaštela (11).

Od ukupnog broja novooboljelih, 54 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1786 osoba je u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju u splitskom KBC-u je 91 covid pozitivna osoba od kojih je 10 na respiratoru, priopćio je Stožer.


 

U Zadarskoj županiji 33 novozaražene osobe koronavirusom, umro 84-godišnji muškarac

Na području Zadarske županije 33 su novozaražene osobe koronavirusom, a u Općoj bolnici u Zadar od posljedica covida-19 umro je 84-godišnji muškarac, izvijestio je u subotu županijski stožer Civilne zaštite.

U posljednja 24 sata testirana su 233 uzorka, pod nadzorom je 1121 stanovnika, od bolesti se oporavila još 21 osoba, a aktivno je 268 slučajeva.

Među novooboljelima 18 ih je u Zadru, petero u Poličniku, četvero u Preku, dvoje u Benkovcu te po jedna osoba u Polači, Posedarju, Ražancu i Sv. Filipu i Jakovu.

Na svim covid odjelima zadarske bolnice hospitalizirano je 16 oboljelih, od kojih je dvoje na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na liječenju je četvero pacijenata.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije.


U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 25 novozaraženih koronavirusom

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 20 utvrđeno brzim antigenskim testom, a oporavile su se 23 osobe, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 15 osoba iz Dubrovnika, četiri iz Metkovića, tri iz Župe dubrovačke te po jedna iz Blata, Opuzena i Orebića. Ukupno je zaraženo 13 osoba muškog spola i 12 osoba ženskog spola, a za njih 13 je utvrđena epidemiološka veza.

Oporavile su se 23 osobe, od kojih deset iz Dubrovnika, četiri iz Župe dubrovačke, po tri iz Metkovića i Ploča, jedna iz Kule Norinske i dvije osobe koje nemaju prebivalište u županiji.

Od jučer obrađeno je 187 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 37 196. U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 19 osoba. Dva pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.
U samoizolaciji su 632 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je devet kršenja te mjere, svi na graničnim prijelazima, što je ukupno 234 od početka pandemije.
Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih preporučenih protuepidemijskih mjera.


 

U Karlovačkoj županiji na covid odjelima deset hospitalizacija u jednom danu

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata nema umrlih od covida, broj novooboljelih je 18, ali je od 54 hospitalizirane osobe deset primljeno unatrag 24 sata, priopćio je u subotu Stožer civilne zaštite.

Na respiratoru su tri osobe.

Novooboljeli su iz Karlovca, gdje je koronavirus potvrđen kod šest osoba, u Ogulinu ih je pet, a u Plaškom četiri, dok su u Draganiću dva nova slučaja i jedan u Ozlju.

U samoizolaciji se nalaze 282 osobe.

Četiri kršenja mjere samoizolacije utvrđene prilikom granične kontrole radi prekoračenja vremena tranzita  i bez kršenja drugih mjera.


U Istri deset novozaraženih koronavirusom

Deset novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u posljednjih 24 sata na području Istarske županije nakon što je ispitano 243 uzoraka briseva na covid-19, izvijestio je u subotu istarski Stožer civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 243 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno deset novozaraženih osoba s područja županije. Za pet osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod dvije osobe epidemiološki radi o uvezenim slučajevima i to s područja Slavonije te Bosne i Hercegovine” – naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Dodali su da su u epidemiološkoj obradi tri osobe.

Od jučer oporavilo se 19 osoba, trenutno je u Istri 113 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 784 osoba.

Na Odjelu za infektologiju pulske opće bolnice na liječenju je 35 osoba, od kojih su četiri u respiracijskom centru.


U Primorsko-goranskoj županiji još 54 oboljelo, a 67 ozdravilo

U Primorsko-goranskoj županiji 54 su novooboljele osobe od covida-19, a ozdravilo je 67 te je broj aktivnih slučajeva u županiji ponovno manji, ističe u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Trenutno je u toj županiji 676 aktivnih slučajeva. Laboratorijski je u protekla 24 sata obrađeno 498 uzoraka a udjel pozitivnih nalaza je 10,8 posto.

Na liječenju od covida-19 u Kliničkom bolničkom centru Rijeka su 52 pacijenta, a na respiratoru su tri. Nije bilo umrlih osoba proteklog dana.


U Osječko-baranjskoj županiji 13 novopozitivnih, dvoje umrlo

U posljednja 24 sata u osječkome Kliničkom bolničkom centru i županijskom Zavodu za javno zdravstvo na koronavirus je testirano 222 uzorka od kojih je 13 bilo pozitivno, a u umrle su dvije osobe, izvijestio je u subotu osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Tri novopozitivne osobe žive na području Osijeka, dvije na području Našica te po jedna na području Belog Manastira, Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Draža, Đakova, Erduta, Marijanaca i Valpova .

„Na bolničkom liječenju nalazi se 111 osoba. Njih 79 liječi se u KBC-u, od kojih su 16 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 32 pacijenta. U zadnja 24 sata umrle su dvije osobe u dobi od 78 i 87 godina. Na području županije u samoizolaciji je 756 osoba“, priopćio je Stožer.

Policijski službenici provjerili su 23 osobe u samoizolaciji i sve zatekli na prijavljenoj adresi. Samostalno su obavili 83 nadzora objekata, te još 14 s djelatnicima Državnog inspektorata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 56 nadzora provođenja epidemioloških mjera u prodavaonicama, ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima i drugim objektima. U četiri nadzora utvrdili su nepravilnosti za koje su izdali nalog za njihovo otklanjanje.


U Sisačko-moslavačkoj županiji 49 novooboljelih osoba

Na području Sisačko-moslavačke županije u proteklom je danu zabilježeno 49 novooboljelih osoba od covida-19, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Najviše novozaraženih, po 13 je iz Siska i Kutine, sedam je osoba iz Petrinje, po šest iz Novske i Popovače, dvije osobe iz Lekenika, te po jedna osoba iz Lipovljana i Sunje.

Stožer, kao i svakog dana, apelira na stanovnike županije da se pridržavaju protuepidemijskih mjera.

(Hina)