STANJE PO ŽUPANIJAMA U jednoj županiji devet novozaraženih i to sve žene

15. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Brze vijesti STANJE PO ŽUPANIJAMA U jednoj županiji devet novozaraženih i to sve žene

Pixabay


U Dubrovačko-neretvanskoj županiji osam novozaraženih

Koronavirusom je u zadnja 24 sata zaraženo novih osam osoba u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a 23 osobe su izliječene, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Među zaraženima četiri su osobe iz Dubrovnika, i to tri muškarca i žena te svi imaju utvrđenu epidemiološku vezu.

Pozitivna je i žena iz Župe dubrovačke te muškarac iz Metkovića, također s utvrđenom epidemiološkom vezom, kao i po jedna osoba iz Konavala i Slivnog za koje je epidemiološka obrada u tijeku.

Među 23 izliječenih osoba njih 16 je iz Dubrovnika, četiri iz Metkovića te po jedna iz Dubrovačkog primorja i Stona, kao i jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 17 osoba, od kojih su četiri na respiratoru. U samoizolaciji se nalazi 555 osoba. Od početka pandemije analizirano je ukupno 12.139 uzoraka.

Županijski stožer civilne zaštite i nadalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U Virovitičko-podravskoj županiji troje novozaraženih

Tri koronavirusom novozaražene osobe bilježi u zadnja 24 sata Virovitičko-podravska županija, dvije sa slabije izraženim simptomima bolesti i jedna asimtpomatska.

Županijski Stožer civilne zaštite priopćio je u utorak da su zaražene dvije žene i jedan muškarac, dvoje ih je srednje, a jedna osoba starije životne dobi.

Testirano je sto osoba, a u samoizolaciji je njih 208.

U Požeško-slavonskoj županiji 13 novooboljelih

U Požeško-slavonskoj županiji 13 je novooboljelih od koronavirusa, a u Brodsko-posavskoj županiji, gdje je jedna novozaražena osoba, od sutra više od tisuću učenika kreće s redovnom nastavom nakon dvotjedne samoizolacije.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 118 osoba pozitivno na koronavirus, a devet ih hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 452 osobe, a ukupno je testirano 7477 osoba. Na posljednjem testiranju obrađena su 193 uzorka, od kojih je 13 pozitivnih, objavio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Od srijede više od tisuću učenika OŠ Bogoslav Šulek iz Slavonskog Broda kreće s redovnom nastavom nakon dvotjedne samoizolacije zbog koronavirusa, najavio je u utorak načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković.

O mogućem ukidanju obaveze nošenja zaštitnih maski u školama Brodsko-posavske županije, Bošnjaković kaže kako će to prvenstveno ovisiti o epidemiološkoj situaciji, te da do kraja mjeseca na snazi ostaje već doneseni  skup preventivnih mjera.

U ovoj županiji u samoizolaciji trenutno su još po jedan razred u osnovnim i srednjim školama.

Prema posljednjim epidemiološkim podacima u Brodsko-posavskoj županiji  jedna je novooboljela oosba od koronavirusa, a  trenutno je ukupno 111 pozitivnih na koronavirus. Pod mjerom samoizolacije u toj je županiji trenutno 676 osoba.

U Sisačko-moslavačkoj županiji osam novozaraženih, umrla jedna osoba

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno osam novozaraženih osoba koronavirusom, a umrla je jedna osoba.

Kako se navodi u dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite, šest je osoba s područja grada Novske, a po jedna osoba s područja grada Petrinje i grada Siska. Kod svih osoba je poznat izvor zaraze.

Umrla je jedna osoba starije životne dobi, hospitalizirana zbog zarazne bolesti covid-19, s prisutnim komorbiditetima.
U priopćenju Stožer i nadalje apelira na sve žitelje županije da se pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog stožera jer tako ostaju odgovorni prema sebi i drugima.

U Zadarskoj županiji devet novozaraženih, sve su žene

Devet koronavirusom novozaraženih osoba, a sve su žene, evidentirano je u zadnja 24 sata u Zadarskoj županiji, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima pet ih je iz Zadra te po jedna iz Kali, Novigrada, Pakoštana i Sv. Filipa i Jakova.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je ukupno 258 uzoraka, u izolaciji i samoizolaciji je 523 osoba, a nadzor je istekao za njih 7074.

Na Covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 16 zaraženih pacijenata, od kojih je dvoje na respiratoru.

U protekla 24 sata policija nije zabilježila nijedno kršenje mjere samoizolacije.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 53 novozaraženih

Nove 53 koronavirusom zaražene osobe, od kojih su 23 iz Splita, bilježi u utorak Splitsko-dalmatinska županija u kojoj je u zadnja 24 sata obrađeno 838 testova, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima je i devet osoba iz Sinja, osam iz Solina, tri iz Trogira, po dvije iz Imotskog i Kaštela te po jedna iz Brela, Muća, Otoka, Podbablja, Podstrane i Trilja.

Od ukupno 53 novozaraženih osoba 21 je kontakt ranije zaraženih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno se 1191 osoba nalazi u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju u splitskom KBC-u trenutno je 65 Covid-19 pozitivnih osoba, a tri su na respiratoru.

U karanteni je jedan državljanin SAD-a, priopćio je Stožer.

(Hina)