STANJE PO ŽUPANIJAMA Nakon razdoblja ‘dobrih dana’, u Istarskoj županiji 13 novozaraženih

17. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Brze vijesti STANJE PO ŽUPANIJAMA Nakon razdoblja ‘dobrih dana’, u Istarskoj županiji 13 novozaraženih

Ilustracija/Pixabay


U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 38 novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u protekla 24 sata  zabilježeno je 38 novozaraženih koronavirusom, najviše od početka pandemije, a dvadeset osoba je izliječeno, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Među zaraženima je 15 osoba iz Dubrovnika, od kojih je za njih devet utvrđena epidemiološka veza.

Pozitivno je i 12-estoro osoba iz Metkovića, od kojih je za njih šest utvrđena epidemiološka veza, te četiri osobe iz Ploča, od kojih je za dvije utvrđena epidemiološka veza.

Zaražene su i tri osobe iz Konavala, od kojih je za dvoje utvrđena epidemiološka veza. Obolje su i dvije osobe s Mljeta s utvrđenom epidemiološkom vezom, te jedna osoba iz Kule Norinske s utvrđenom epidekiološko vezom i jedna osoba iz Vela Luke.

Od 20 izliječenih njih dvanaest je iz Dubrovnika, četiri iz Župe dubrovačke, dvije iz Metkovića, jedna iz Konavala i jedna iz Kule Norinske.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se deset osoba. U samoizolaciji se nalazi 505 osoba. Od jučer obrađeno je 150 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 16 825.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.


U Primorsko-goranskoj županiji 31 novooboljeli od Covida-19

U Primorsko-goranskoj županiji u protekla 24 sata je 31 osoba novooboljela od Covida-19,  a 10 ih je ozdravilo, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

U županiji su trenutno 153 aktivna slučaja Covida-19, a u samoizolaciji je 535 osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 469 osoba, naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.


U Vukovarsko-srijemskoj županiji 31 novopozitivna osoba, Penava negativan

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 31 novozaražena osoba  koronavirusom, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Među novopozitivnima 10 je osoba iz Vinkovaca, po dvije iz Vukovara, Cerne, Ivankova i Novih Jankovaca, te po jedna osoba iz Starih Jankovaca, Andrijaševaca, Otoka, Starih Mikanovaca, Iloka, Štitara, Novih Mikanovaca, Pačetina, Bršadina, Babine Grede, Antina, Nuštra i Privlake.

U protekla 24 sata testirano je 165 osoba, te je testiranih do sada na području županije 14235 osoba. U samoizolaciji su 904 dok je hospitaliziranih 26 osoba.

Od početka epidemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji oboljelo je 1216 osoba, od kojih je 1018 osoba izliječeno, a 19 je umrlih.

Iz vukovarske gradske uprave potvrdili su da vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nije pozitivan na koronavirus.

Penava je prošlih  dana imao povišenu temperaturu zbog koje je u subotu izostao i s komemorativnih događanja uz obilježavanje 29. obljetnice pogibije general bojnika Blage Zadre. Testirao se i nalaz je negativan, izvijestili su iz Grada Vukovara.


U Sisačko-moslavačkoj županiji 27 novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata evidentirano 27 novozaraženih osoba koronavirusom, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

Riječ je o 11 osoba s područja grada Kutine, pet osoba s područja grada Siska, četiri s područja grada Petrinje, po dvije osobe s područja grada Popovače i općine Velika Ludina, te po jednoj osobi s područja grada Hrvatske Kostajnice, grada Gline i općine Lekenik.

Županijski Stožer CZ i nadalje apelira na sve stanovnike županije da se dosljedno pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.


U Karlovcu 14 novozaraženih, pet iz domova za starije

U Karlovačkoj županiji je u posljednjih 24 sata zabilježeno 14 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, od kojih je pet iz domova za starije i nemoćne osobe.

Od ostalih devet šest osoba je iz Karlovca i po jedna iz Draganića, Kamanja i Tounja. U samoizolaciji se nalazi 596 osoba.

Ukupno su do sada u Karlovačkoj županiji oboljele 624 osobe.

U karlovačkoj Općoj bolnici se na bolničkom liječenju nalazi 38 pacijenata, dvoje na respiratoru, tri su novoprimljena i 10 su asimpomatski iz Doma umirovljenika.

Inspekcija karlovačkog Stožera Civilne zaštite obavila je nadzor okupljanja više od 50 sudionika , kao i pet noćnih klubova u Dugoj Resi te nisu utvrdila nepravilnosti.


U Istarskoj županiji 13 novozaraženih koronavirusa

Brojke novozaraženih nakon više dana rastu i u Istarskoj županiji, a u protekla 24 sata potvrđeno je trinaest pozitivih na koronavirus, izvijestio je u subotu  istarski Stožer civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 202 uzoraka briseva na COVID-19, od toga 52 za administrativne potrebe, te je potvrđeno trinaest pozitivnih osoba s područja županije”, kazao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Ističe da je kod pet osoba riječ o bliskom obiteljskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, u pet slučajeva riječ je o uvezenim slučajevima iz Italije, Zagreba i Rijeke  dok je za tri zaražene osobe u tijeku epidemiološka obrada.

Neslužbeno se doznaje kako se u pet slučajeva obiteljskog kontakta radi o obitelji iz Pule gdje su zaraženi supružnici, dvoje djece i sestra, dok se ostali slučajevi odnose na osobe iz Rovinja, Buzeta, Pazina, Valbandona i dvije iz Poreča.

Tijekom jučerašnjeg dana izliječene su dvije osobe, trenutno je u Istri 32 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba, od toga su tri osobe hospitalizirane u pulskoj Općoj bolnici, dok se u mjerama samoizolacije nalazi 178 osoba.

Načelnik Kozlevac je Hini potvrdio da je pulski gradonačelnik i predsjednik IDS-a Boris Miletić koji je od petka u samoizolaciji jer je bio u kontaktu s jednim zaraženim novinarom – ipak negativan na testiranju. No, unatoč tomu u iduća dva tjedna Miletić će biti u samoizolaciji.

(Hina)