Stanovnici Varaždinske ulice i ulice Tina Ujevića u Koprivnici požalili su nam se kako već neko vrijeme nemaju mira zbog, kako kažu,  ‘kamikaza’ koje se voze debelo iznad ograničenja, a pogotovo od kad je prometna kamera postavljena u blizini.

– Događa se to da kada prođu kameru nabiju gas. Buka koju stvaraju nepodnošljiva je pa su nam većinu noći prozori zatvoreni, Istovremeno, u jeku toplinsko vala, to je jedva izdrživo. Uz sve to od policije niti palice. Jedino zaustavljaju nedužne bicikliste na nogostupu tu kod postrojenja HEP-a, dok niti jedan jedini auto nisu zaustavili ili da su barem došli i stajali malo pa da vide što vozači rade – kazala je jedna od ogorčenih stanarki.

Nadzorna kamera na Varaždinskoj cesti u Koprivnici

Zanimljivo, unatoč stereotipnom očekivanju, u ovim situacijama nisu ni motori toliko kritični koliko automobili. U više slučajeva tamošnji stanari svjedočili su situacijama u kojima pojedinac vozi po ograničenju, što odmah uzrokuje nezadovoljstvo ostali te njihovo trubljenje i prestizanje pa čak i na punoj crti. Tako je iz izlazak iz Ulice Tina Ujevića na Varaždinsku cestu i dalje kritičan iako je upravo nakon što su se stanari pobunili nakon godina traženja postavljeno prometno zrcalo.

– Toliko brzo voze da ih se u zrcalu niti ne vidi. Trebate vidjeti kako roditelji i djedovi i bake prolaze cestu s djecom. Nema nigdje u cijeloj dužini od gotovo kilometar i svi koji stanujemo nasuprot groblja ili u Ujevićevoj nemamo kako preći na drugu stranu ceste, gdje se nalazi pješačko-biciklisitčka staza. Samo na ‘divljaka’ – objasnio je jedan od roditelja koji stanuju na tom području.

Foto: PU kc-kž

Upravo nedavno za dlaku je izbjegnuta strašna tragedija nakon što je jedna od stanarki Ujevićeve skretala s Varaždinske ceste prema svojoj kući. Iza nje, doletio je drugi automobil čiji vozač nije primjetio žmigavac te da je vozilo ispred njega usporilo odnosno da propušta vozila iz suprotnog smjera. U posljednji trenutak uspio je skrenuti desno na pješačku stazu, odletio gotovo posve do ograde groblja i vratio se na prometnicu te nastavio vožnju kao da se ništa nije dogodilo.

– Kad djeca idu u grad onda mi bake i djedovi trčimo preko ceste da vidimo jel ide auto pa tek onda djeca pretrčavaju cestu – rekla je jedna od umirovljenica s tog područja. Spomenimo i to da je upravo na tom području nedavno bila zabilježena nevjerojatna jurnjava po nogostupu koju je snimio jedan od prolaznika te koja je naišla na široku osudu u javnosti. Policija je počinitelja kasnije pronašla, no prema uvjerenju stanara, takvi situacija bit će zasigurno još.

Zbog svega poslali smo upit u Policijsku upravu Koprivničko-križevačku, no do objave članka nismo dobili odgovor, uz obećanje da će isti stići početkom idućeg tjedna. Čim dođe, objavit ćemo ga.

prigorski.hr