Ministrica poljoprivrede Marija Vučković sudjelovala je u petak na otvaranju novog dječjeg vrtića u općini Klakar, vrijednog 987 tisuća eura te najavila da će Ministarstvo nastaviti raditi na širenju vrtićkih kapaciteta u ruralnim sredinama te da Vlada kontinuirano ulaže u vrtiće.

Novi vrtić Roda Ruščica, u Brodsko-posavskoj županiji, prostire se na 683 metra kvadratna te može primiti 45 djece.

Gradnja vrtića koji će biti na raspolaganju mještanima naselja Ruščica, Gornja Bebrina, Klakar i Donja Bebrina, osigurana je sredstvima iz Programa ruralnog razvoja.

Ministrica poljoprivrede istaknula je kako Vlada kontinuirano ulaže u dječje vrtiće diljem Hrvatske.

“Od oko 500 vrtića koji su u mandatu Vlada Andreja Plenkovića izgrađeni ili obnovljeni, mi smo financirali oko 220, a kao Ministarstvo poljoprivrede nastavit ćemo sudjelovati u ovim projektima kako bismo unaprijedili kvalitetu života u našim ruralnim područjima te osigurali preduvjete za razvoj poljoprivrede” izjavila je Vučković.

Osim ministrice, otvaranju su nazočili saborska zastupnica Ljubice Maksimčuk, državne tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, župan Daniel Marušića te načelnika Općine Klakar Tomislav Pendić.

Iz spomenutog programa su za Brodsko-posavsku županiju odobrena sredstva ukupne vrijednosti 167,4 milijuna eura, dok je za 14 dječjih vrtića ugovoreno 9 milijuna.

„Drago mi je da Vlada i Ministarstvo ulažu u hrvatsko selo, gdje je vrlo važno i potrebno osigurati predškolski odgoj, a drago mi je vidjeti i da se na ovom mjestu zbog broja djece i interesa već razgovara o proširenju kapaciteta“, rekao je brodsko-posavski župan Marušić

Načelnik Pendić izrazio je zadovoljstvo uspješnom realizacijom ovog projekta i činjenicom da će djeca pohađati vrtić u visokom standardu predškolskog odgoja.

Uz vrtiće, u Brodsko-posavskoj županiji je predviđeno pet ulaganja u građenje sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje, 14 ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta te četiri vatrogasna doma.