U svibnju 2023. Hrabri telefon objavio je poziv za sudjelovanje u projektu  „CARING – Preispitivanje društvenih i rodnih normi za smanjenje nasilja nad mladima u školi“.

Projekt je sufinanciran sredstvima EU (Citizens, Equality, Rights and Values Programme – CERV) te se provodi od svibnja 2023. do kraja travnja 2025. Opći cilj projekta je osvijestiti rodnu dimenziju nasilja nad mladima u školama i preispitati društvene norme provedbom preventivnog programa putem kojeg će mladi biti senzibilizirani za nužne promjene nejednakih i štetnih rodnih odnosa moći, te će ujedno biti osnaženi za razvoj rješenja navedenih društvenih problema samostalnim djelovanjem.

Na natječaj se prijavilo 40 škola. Pri donošenju odluke o školama koje će sudjelovati u projektu kao kriteriji su uzeti u obzir dosadašnja uključenost u aktivnosti vezane za navedenu temu, potrebe škole i motivacija za sudjelovanje te geografska lokacija, uz poštivanje formalnih uvjeta natječaja. Tako se, među osam odabranih škola sasvim zasluženo našla i Srednja škola Ivan Seljanec iz Križevaca. Ovog ponedjeljka u školi se provodila radionica za predavače i ostale sudionike u procesu obrazovanja. Knjižničarku Maju Baksu zamolili smo za izjavu.

-Ovo je međunarodni projekt u kojem sudjeluju nekoliko europskih država, među kojima Hrvatska, Mađarska, Rumunjska i Bugarska. Radi se o rodno uvjetovanom nasilju među mladima, a ove edukacije namijenjene su nastavnicima. Na ovoj edukaciji sudjeluju 22 nastavnika. Predavačice facilitatorice smo pedagoginja Tamara Vrhovec i ja – poručila je.

hrabritelefon-01 hrabritelefon-02 hrabritelefon-03 hrabritelefon-04 hrabritelefon-05 hrabritelefon-06 hrabritelefon-07 hrabritelefon-08 hrabritelefon-09 hrabritelefon-10 hrabritelefon-11 hrabritelefon-12 hrabritelefon-13