Jezera Šoderica i Jegeniš bit će domaćini završnice državnog KUP-a HŠRS-a u lovu ribe udicom na plovak za seniorke, seniore, juniorke i juniore koje će se održati od 12.-14. srpnja. Ženska konkurencija natjecat će se na jezeru Šoderica dok će se natjecanje u muškoj konkurenciji odvijati na Jegenišu.

Ratimir Ljubić zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije naglasio je kako županija podržava i pruža financijsku potporu natjecanju.

– Natjecat će se oko 35 ekipa, odnosno oko 400 sudionika. Natjecanje nam je i od velikog turističkog značaja jer će privući veliki broj natjecatelja iz cijele Hrvatske, ali i veliki broj gledatelja po ćemo moči promovirati jezero Šoderica kao i ostale prirodne ljepote na ovom području – naglasio je.

Dožupan se i zahvalio općinama Legrad i Drnje na pomoći i suradnji. Naglasio je kako se zbog natjecanja uredilo 200 metara ribičkih staza koje će i nakon natjecanja ostati na korištenje.

Ivan Petak predsjednik ŠRS Koprivničko-križevačke županije istaknuo je kako je ovo najveće natjecanje koje je županijski savez do sada organizirao.

– Natjecanje će okupiti 400-tinjak ribiča koji su prošli dva kruga natjecanja, što znači da nam dolaze najbolji od najboljih ribolovaca u državi. Gledajući da naša županija ima više od 3000 ribiča što je više ribiča nego Grad Zagreb na to smo izuzetno ponosni – istaknuo je Petak.

Na natjecanju će biti i domaćih predstavnika. To su ekipe Štuka Torčec, Karas Kuzminec te Drava iz Novog Virja. Od ženskih ekipa nastupit će ekipe Koprivnice i ekipa Picok iz Đurđevca. U juniorskoj konkurenciji nastupaju juniorke Podravka Koprivnice i juniori Štuka Torčec.

Kristina Sočev pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije naglasila unazad par godina ribolovni turizam nije dovoljno istaknut, bez obzira na to što cijela županija obiluje kvalitetnih ribolovnih područja.

– Sama činjenica što se završnica državnog kupa održava upravo kod nas, pokazuje kvalitetu i bogatstvo naših voda. Uz ovo natjecanja, održat će se još dva kup natjecanja na Šoderici. Sva ta događanja dodatno će popularizirati sportski ribolov i ribolovni turizam – istaknula je Sočev.

Zaključila je kako unatoč sve većim smještajnim kapacitetima, kapaciteti su na Šoderici popunjeni što ju posebno raduje.

prigorski.hr