Na autocesti Zagreb-Lipovac uhićen je 46-godišnji državljanin Srbije u čijem je teretnom automobilu pronađeno više komada oružja i streljivo, izvijestila je u srijedu Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Zbog sumnje da je, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, u spremištu poluprikolice preko državne granice prevezao robu čiji je promet ograničen, sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, policijski službenici su uhitili vozača i temeljem ishođenog naloga za pretragu, u prostoru spremišta pronašli i oduzeli četiri pištolja te 68 komada streljiva, navode iz policije.

Dodaje se da je srbijanski državljanin, koji je upravljao teretnim automobilom s poluprikolicom slovenskih registracijskih oznaka, zaustavljen u sklopu pojačanih mjera nadzora prometa s ciljem sprječavanja kaznenih dijela i prekršaja u suradnji s djelatnicima Carine. Pregled vozila obavljen je uz pomoć RTG uređaja, a oružje je uočeno u spremištu poluprikolice.

Nad 46-godišnjim vozačem provedeno je kriminalističko istraživanje nakon kojega je protiv njega podnesena kaznena prijava.