Sportsko ribolovni savez Varaždinske županije, koji okuplja 2355 članova okupljenih u 15 ribolovnih udruga, održao je svoju redovitu izvještajnu godišnju skupštinu za 2022. godinu, kao i redovitu izbornu skupštinu. Na njoj je, između ostalog, odlučeno kako će Savez i dalje voditi kao predsjednik Draženko Jakopović, dok je dopredsjednik Đuro Jančić.

– U 2023. godini i dalje ćemo raditi na povećanju članstva u našim klubovima, društvima, odnosno udrugama, a to možemo jedino boljim poribljavanjem i čuvanjem voda, novim akcijama i animacijama naših ribiča koja uključuju druženja, akcije čišćenja, natjecanja u svim kategorijama i drugim aktivnostima – nabrojao je predsjednik Jakopović.

Svojim dolaskom rad Saveza podržali su i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec te zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

– Vjerujem da vodstvo Saveza radi na dobrobit svih udruga na području Varaždinske županije, stoga sam uvjeren kako ćete svi zajedno skladno surađivati kao što je to bilo i do sada. Vrata Općine Petrijanec su vam uvijek otvorena, jer moramo biti na usluzi onima koji brinu o prirodi, o zaštićenim područjima i onima koji ulažu svoje vrijeme, a nerijetko i novac u rad udruge – poručio im je načelnik Posavec.

Zamjenica župan Silvija Zagorec istaknula je kako su udruge od civilnog društva od izuzetne važnosti, kako u organizaciji, širenju pravovremenih informacija, tako i u čuvanju nekih vrijednosti za generacije koje dolaze.

– Rijetko tko u današnje vrijeme razmišlja o održivom razvoju, korištenju prirodnih resursa u količini i načinu da se nešto sačuva i za generacije koje dolaze – vi ste jedni od rijetkih. Vas prije svega motivira ljubav prema prirodi, zaštiti okoliša, očuvanju ribljeg fonda, autohtonih vrsta, a ponajviše čist i zdrav okoliš, izdvajete svoje slobodno vrijeme kako bi doprinijeli široj zajednici i ja vam na tome čestitam – rekla je zamjenica Zagorec nadovezavši se kako će im Varaždinska županija biti partner u svim aktivnostima.