Športski kuglački klub Koprivnica svečanom je sjednicom jučer obilježio 20. godišnjicu osnivanja i kontinuiranog djelovanja.

Svečanosti su uz predstavnike Kuglačkih klubova te predstavnike Kuglačkog saveza Koprivničko-križevačke županije, prisustvovali i gradonačelnik Koprivnice, Mišel Jakšić te predsjednica Zajednice športskih udruga grada Koprivnice, Jasmina Stričević.škk kc (5)

– Hvala vam na svemu što činite za populariziranje kuglanja kao jednog sporta po kojem Koprivnica je poznata dugi niz godina diljem Hrvatske i Europe gdje ste ostvarivali velike rezultate – kazao je gradonačelnik i dodao kako je siguran, s obzirom koliko zna da svatko od njih ulaže svog angažmana, da klub i dalje ima jednu lijepu.

škk kc (6)

Čestitku Klubu na 20. jubileju uputila je i predsjednica Zajednice športskih udruga grada Koprivnice Jasmina Stričević te im zaželjela puno uspjeha i dobrih rezultata u svoje osobno ime, ali i u ime  Zajednice.

škk kc (1)

Nakon pozdravnih govora, predsjednica kluba Sandra Sinjeri osvrnula se na rad kluba kroz godine djelovanja i na planove za buduće razdoblje. Na sjednici su također podijeljene zahvalnice svima koji su pridonijeli uspješnom radu Kluba i to: Gradu Koprivnici, Zajednici športskih udruga grada Koprivnice, Zajednici športskih udruga Koprivničko-križevačke županije, Kuglačkom savezu Koprivničko-križevačke županije, GKP Komunalac i bivšim predsjednicima i trenerima Kluba, kao i sponzorima: Graditeljstvo Vrabelj, Bit promet, Vrh, TM elektroinstalacije.

škk kc (3)

Inače, Športski kuglački klub Koprivnica registriran je pod današnjim nazivom  6. srpnja 1998. godine, a prva predsjednica kluba bila je Ivanka Grbac. Nakon nje predsjednici su bili: Ivica Kolar, Ivica Benotić, Radovan Knežević, Vladimir Grošanić i aktualna predsjednica Sandra Sinjeri.

škk kc (2)

Klub se od osnutka natjecao u 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi regija centar i imao je samo žensku ekipu. 2003/2004 su klub preselili u 2. Hrvatsku kuglačku ligu regiju istok, gdje se natjecao do sezone 2016/2017 kada se osnovala 2. HKL regija sjever za kuglačice. Muški dio ekipe počeo se takmičiti u 2. HKL. Regiji sjever u sezoni  2012/2013 godine.

Treneri kluba bili su: Stjepan Koren – Pajo, Zlatko Čoc, Redžep Abdić, Marija Kralj, Mladen Vajdić, Zvonimir Prepelić i Zdravko Miklošić.

prigorski.hr