SPORTSKA DVORANA U KRIŽEVCIMA Gradonačelnik Rajn najavio početak izgradnje dvorane u lipnju pa sazvao tiskovnu o sportskoj dvorani u srpnju

30. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci SPORTSKA DVORANA U KRIŽEVCIMA Gradonačelnik Rajn najavio početak izgradnje dvorane u lipnju pa sazvao tiskovnu o sportskoj dvorani u srpnju


Nakon tri godine mandata brojni su gradonačelnici na sjeverozapadu Hrvatsku predstavili veće infrastrukturne projekte s kojima su se pohvalili. U Križevcima nije takav slučaj, jer u tri godine administracije Marija Rajna velikih projekata nema.

Glavno predizborno obećanje bilo je kino. Od kina na staroj lokaciji ništa biti neće, već će se raditi adaptacija dvorane u Razvojnom centru i tehnološkom parku.

Izgradnja nove sportske dvorane kod Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima trebala je već krenuti, ali ipak neće krenuti u lipnju kako je u nekoliko navrata najavio gradonačelnik Mario Rajn.

Podsjetimo, nakon što je na 22. sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca donesena odluka o izgradnji sportske dvorane te je usvojena odluka o davanju suglasnosti i davanju jamstva za zaduženje Križevačkom poduzetničkom centru u iznosu od 22 milijuna kuna, cijela priča uistinu sporo teče.

Dolazi srpanj, a iz križevačke Gradske stigao je poziv kako će se nekoliko dana prije održavanja  parlamentarnih izbora održati predstavljanje projekta nove sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci i projekta opremanja multimedijalne dvorane u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci.

Predstavljanje će biti održano u srijedu, 1. srpnja 2020. godine u 9 sati u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci.

Podsjetimo, priča oko nove sportske dvorane je zanimljiva jer bi Križevački poduzetnički centar trebao plaćati održavanje i zaposlenike, a Grad bi trebao podmirivati troškove učenika koji će tjelesni odgoj imati u novoj dvorani.

Problem će se ubuduće javiti s postojećom dvoranom Osnovne škole Ljudevita Modeca. Naime, ako učenici više neće koristiti “staru” dvoranu, u tom slučaju je izgledno da bi i taj trošak s državne mogao pasti na gradsku blagajnu.