Split drugog kolovoškog vikenda u trajektnoj i zračnoj luci očekuje 140 tisuća putnika, 205 zrakoplova i 18 tisuća vozila, doznaje se u Jadroliniji i splitskoj Zračnoj luci.

Jelena Ivulić iz Jadrolinije Split rekla je da očekuju 90 tisuća putnika i 18 tisuća vozila. U petak su uvedene dvije izvanredne linije prema Supetru, a to se očekuje u subotu i možda i nedjelju.

“S putnicima i vozilima smo na razini kao i prošle godine s povećanjem od dva do četiri posto ovisno o liniji”, rekla je Ivulić, dodavši da i dalje bilježe gužve s otoka i kopna.

Zračna luka Split je po riječima voditelja prihvata i otpreme Mate Melvana već oborila rekorde u dolascima putnika. Luka je u srpnju zabilježila 744.720 putnika, a ovog vikenda očekuju 205 zrakoplova s 50 tisuća putnika u oba pravca.

“Već smo sada, početkom kolovoza, prošli dva milijuna putnika i idemo prema onim brojkama iz 2019. godine”, kazao je voditelj.

Rekao je da se promet vratio u normalu i da su sva tržišta prisutna.

Očekuje da će i kolovoz biti u skladu s pozitivnim porastom u odnosu na lani, te će se izjednačiti i vjerojatno biti bolji od 2019. godine.