SPEKTAKULARNA IZLOŽBA U ĐURĐEVCU Svečano otvorena izložba legendarnog umjetnika Salvadora Dalíja

26. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam SPEKTAKULARNA IZLOŽBA U ĐURĐEVCU Svečano otvorena izložba legendarnog umjetnika Salvadora Dalíja


Večeras je u Đurđevcu otvorena izložba djela legendarnog umjetnika Salvadora Dalíja. Riječ je izložbenom projektu „Recepti za besmrtnost“ Salvadora Dalija iz privatne kolekcije R. Mayera, Kunstgalerien Böttingerhaus iz Bamberga.

Prije svečanog otvorenja održana je konferencija za medije koju možete pogledati u videu.

Govorili su ravnateljica Muzeja Edita Janković Hapavel, đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči, ispred Hrvatskih šuma Mirko Kovačev i ispred INA-e Vladimir Tišljar.

Na samoj svečanosti okupili su se brojni posjetitelji i ljubitelji djela Salvadora Dalija, a u glazbenom programu nastupila je Sonja Domitrović.

Gradonačelnik Janči zahavlio je svima koji su pomogli da izložba svjetskog umjetnika dođe u Đurđevac, a spomenimo da je izložbi nazočio i direktor proizvodnje nafte i plina u Mol grupi Csaba Gal.

Dali je jedan od vodećih nadrealista čiji opus obuhvaća razdoblje gotovo cijelog 20. stoljeća. Izložbom su obuhvaćena 123 djela – grafički radovi, litografije u boji, drvorezi u boji, radovi u tušu, suhoj igli i olovci, akvarelu, akvatinti, gvašu, plakati i tapiserije.

Donosimo bogatu galeriju fotografija iz Đurđevca – slobodno se naluknite!

prigorski.hr

Facebook Comments