Specijalizirane trgovine na koprivničkoj tržnici od subote ponovno rade

28. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Specijalizirane trgovine na koprivničkoj tržnici od subote ponovno rade


Koprivnička Gradska tržnica nakon odluke nacionalnog Stožera civilne zaštite ponovno je otvorena za građane, a rade samo specijalizirane trgovine u sklopu tržnice te dio tržnice u kojem se prodaju mliječni proizvodi i jaja.

Ulaz građana koji od subote mogu obaviti kupovinu mesa, ribe, pekarskih ili mliječnih proizvoda strogo se kontrolira.

Ulaz je moguć s tri strane tržnice, na svakom ulazu zaposlenici Komunalca koji upravlja tržnicom kontroliraju ulaz i izlaz te informiraju građana o obaveznoj dezinfekciji ruku na ulazu kao i o obaveznom držanju razmaka od dva metra.

U tomu im pomažu i gradski komunalni redari. Mirjana Smolek Potočnik, voditeljica Gradske tržnice, u svakodnevnom je kontaktu sa svim prodavačima na tržnici i zakupcima koji svoje proizvode prodaju u specijaliziranim trgovinama.

– Danas imamo sedam trgovina koje rade na tržnici, a vjerujem da će i ostali sljedećeg tjedna krenuti s radom. Zakupci kažu kako su zadovoljni što im se omogućio rad, a mi smo zadovoljni dobrom koordinacijom te komunikacijom sa zakupcima – rekla je Mirjana Smolek Potočnik te dodala da trgovine na tržnici rade do 14 sati.

Prodaja na stolovima i dalje nije dozvoljena, no Komunalac je otvorio Facebook grupu ‘Koprivnički plac online’ na kojoj objavljuje što sve prodavači koji inače prodaju na tržnici imaju u ponudi kako bi kupci stupili s njima u kontakt.

Grupa je u 24 sata skupila više od 3000 članova i 50 oglašivača koji umjesto na tržnici sada svoje voće, povrće, sadnice, cvijeće ili proizvode životinjskog porijekla prodaju preko interneta.

– Gotovo svi naši zakupci stolova vrlo su pozitivno reagirali na ‘Koprivnički plac online’ i nakon što se stranica otvorila u petak ujutro povratno su mi javili kako dobivaju upite, građani se interesiraju i zadovoljni su što i na ovakav način mogu prodavati svoje proizvode – rekla je Mirjana Smolek Potočnik.

Prije početka rada dijela tržnice zaposlenici Komunalca dezinficirali su cijelu tržnicu.

– Sve površine od ulaza, rukohvata, preko svih stolova, bilo da se koriste ili ne pa sve do kvaka i svega onoga što bi moglo biti ‘opasna točka’, sve je to dezinficirano. Već smo prije nekoliko dana dezinficirali dio u kojemu se inače prodaju mliječni proizvodi, a i pripremili smo dovoljno dezinfekcijskih sredstava za ruke te smo postavili obavijesti o minimalnom razmaku. Svaka prodavaonica ima i svoja sredstva za dezinfekciju te i oni paze da se svi drže propisanih mjera – kaže Mirjana Smolek Potočnik.

Maja Kralj, poslovođa u trgovini sa svježi pilićima, kaže kako su već od jutra imali puno posla.

– Zadovoljni smo da ponovno možemo otvoriti trgovinu, a vidim i da su kupci jedva dočekali. Prodaja ide dobro, drago mi je i da su tu komunalni redari i zaposlenici Komunalca koji nam pomažu kad se formira malo dulji red kupaca. Ipak treba ljude upozoriti na propisani razmak, a dečki su nam danas zaista puno pomogli, baš kao i svi ostali zaduženi za upravljanje tržnicom – rekla je Maja Kralj.

Facebook Comments