Španjolska je na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu koje se održava u Dohi osvojila brončanu medalju nakon što je u subotu sa 14-10 (4-1, 5-3, 2-2, 3-4) svladala Francusku.

To je za Španjolsku četvrta uzastopna medalja na Svjetskom prvenstvu, a ponovili su uspjeh iz Fukuoke prošle godine. Osim toga, to je ukupno deseta medalja za Španjolsku na svjetskim prvenstvima (tri zlata, četiri srebra i tri bronce).

Nakon pobjede nad Mađarskom u četvrtfinalu i poraza od Hrvatske na jedanaesterce, Francuska nije imala dovoljno energije da do kraja drži korak s velikim rivalom.

Prve dvije četvrtine pripale su Španjolcima koji su stvorili prednost od pet pogodaka. Treća je četvrtina završila izjednačenim rezultatom, a zadnju su Francuzi ipak uspjeli dobiti no nisu uspjeli stići Španjolce.

Najbolji u redovima Španjolske su s po četiri gola bili Alvaro Ortega Granados i Bernat Sanahuja, dok je Felipe Perone dodao tri gola. Francusku su s po dva gola predvodili Alexandre Bouet, Thomas Vernoux i Romain Vernoux.

Svjetski prvak iz 2023. Mađarska svladala je Crnu Goru nakon jedanaesteraca 18-16 u borbi za sedmo mjesto.

U finalu od 15-30 sati igraju Hrvatska i Italija.