Desetodnevni festival dobrih emocija – Špancirfest bliži se završetku, a posljednjeg dana, u nedjelju navečer, na programu je koncert Parnog valjka na varaždinskom Starom gradu.

S više od 500 raznolikih program dana Varaždin je proteklih dana bio epicentar prave zabave, a dojmovi organizatora su izrazito pozitivni.

“Generalno možemo reći da smo zadovoljni. Posjećenost općenito Špancirfesta, pojedinačnih programa, koncerata, iznad je naših očekivanja. Imali smo sreće što nas je pratilo dobro vrijeme, to je sigurno potaknulo i veću posjećenost uz kvalitetu svih ponuđenih programa”, rekla je za Hinu Jelena Toth, direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina.

Kvalitetni glazbeni izvođači, ulični performansi i brojni programi pridonijeli su pozitivnoj atmosferi tijekom cijelog festivala.

“Količina pozitivne energije koju Špancirfest šalje iz našeg grada je također nešto što će posjetiteljima ostati u pamćenju”, istaknula je Toth.

Koncerti, performansi, predstave, glazbene i kulinarske radionice te brojna iznenađenja na ulicama grada, transformiralo je Varaždin u središte dobre zabave i druženja.

Velika festivalska pozornica na Starom gradu ugostila je renomirane glazbene izvođače, uključujući svjetski poznat bend Franz Ferdinand, TBF, Silente, Buč Kesidi, Neno Belan & Fiumens te domaće snage, Cold Snap.

Posljednji dan festivala donosi koncert Parnog valjka ft. Igor Drvenkar na glavnoj pozornici, dok će zabava u gradu trajati do jedan sat iza ponoći.

Koncertni program kod Vile Bedeković završit će izvedbom “Nothing Else Matters”, spajajući klasičnu glazbu i rock u izvedbi učenika i profesora iz Glazbene škole Varaždin, uz potporu udruge nuSynergetic.