Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija će u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj (18. lipnja – 3. srpnja) igrati u skupini B u Debrecenu, a suparnici će joj biti izabrane vrste Grčke, Njemačke i Japana, odlučeno je večerašnjim ždrijebom održanim u Budimpešti.

“Dobili smo grupu u kojoj smo uz Grčku veliki favoriti, naravno, ne podcjenjujući niti ekipu Japana i Njemačke. Nijemce sam ove godine pratio kroz igre u Svjetskoj ligi gdje nisu nešto impresionirali. Međutim, na klupi imaju jako dobrog crnogorskog stručnjaka i morat ćemo se dobro pripremiti za njih. O Japanu nemamo puno informacija, no to je reprezentacija koja je uvijek jako nezgodna i koja igra svoj specifičan presing”, prokomentirao je suparnike u grupnoj fazi 19. svjetskog prvenstva izbornik Ivica Tucak te dodao:

“Naše želje su uvijek iste, a to je da se ode do kraja i osvoji medalja. Vremena ima da sve dobro pripremimo i nadam se da ćemo potpuno spremni dočekati početak Svjetskog prvenstva.”

Uz izbornika, ždrijebu u Budimpešti su nazočili predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić i član Upravnog odbora Ratko Rudić.

“Rekao bih da je ovo srednje jaka skupina. Znamo da su Grci olimpijski finalisti, dok su Nijemci i Japan reprezentacije nešto slabije kvalitete, ali koje znaju igrati sa svima. Stoga i za njih treba biti sto posto spreman kako bi ih uspio pobijediti. Jako će puno značiti utakmica Hrvatska – Grčka jer prvo mjesto nosi lakšeg protivnika u četvrtfinalu i naravno, izbjegava se utakmica osmine finala. Onaj koji bude drugi u grupi, osim nastupa u osmini finala, može očekivati i Srbiju u četvrtfinalu, koja je jedna od jačih reprezentacija prvenstva”, izjavio je Perica Bukić.

“Iz Budimpešte imamo dobro iskustvo, 2017. smo tamo ponijeli titulu prvaka svijeta te se nadamo da ćemo igrama i rezultatima i nakon ovog Svjetskog prvenstva koje se odigrava u Mađarskoj, i onaj završni dio u Budimpešti također biti zadovoljni igrom naše reprezentacije,  zaključio je Bukić.

SP vaterpolista – grupna faza

SKUPINA A (Budimpešta): Mađarska, Brazil, Crna Gora, Gruzija

SKUPINA B (Debrecen): HRVATSKA, Grčka, Japan, Njemačka

SKUPINA C (Sopron): Italija, Španjolska, Kanada, Južnoafrička Republika

SKUPINA D (Szeged): Srbija, Australija, SAD, Kazahstan