Portorikanka Adriana Diaz pobijedila je hrvatsku stolnotenisačicu Ivanu Malobabić sa 4-1 (14-12, 11-1, 9-11, 11-4, 11-5) u dvoboju 2. kola na Svjetskom prvenstvu u južnoafričkom gradu Durbanu.

Malobabić je bila gotovo bez ikakvih izgleda protiv 13. igračice sa svjetske ljestvice, koja je na početku meča povela sa 9-2 da bi Hrvatica došla do set-lopte (11-10) i pritom spasila četiri prilike koje je Diaz imala za završetak prve dionice meča. Nažalost, Ivanina je prilika ostala neiskorištena pa je 22-godišnja Portorikanka ipak osvojila prvi set te projurila drugim uz gubitak od samo jednog poena.

Malobabić je osvojila treći set, ali više od toga nije mogla pa će Diaz zasluženo zaigrati u 3. kolu.

U srijedu (19.10 sati) će u trećem kolu turnira stolnotenisača nastupiti Tomislav Pucar, koji je posljednji hrvatski predstavnik u Durbanu. Njegov suparnik za plasman u osminu finala je proslavljeni 34-godišnji njemački reprezentativac Dimitrij Ovtcharov, dvostruki europski prvak u pojedinačnoj konkurenciji te osvajač dviju brončanih pojedinačnih olimpijskih medalja, uz pregršt momčadskih odličja s najvećih natjecanja.