Hrvatska ima dobre i kvalitetne napadače, ne trebate se brinuti, poručili su Bruno Petković i Marko Livaja na novinarskoj konferenciji u hrvatskom trening kampu u Dohi uoči početka Svjetskog prvenstva.

Za obojicu će to biti prvo svjetsko prvenstvo u karijeri. Petković iza sebe ima nastup na EURO-u, dok će Livaja debitirani na velikoj pozornici.

“Drugačiji je osjećaj nego na posljednjem europskom prvenstvu koje je bilo po restrikcijama i covidom. Ovo je velika pozornica za sve igrače,” kazao je Petković.

“Ima nas dosta igrača koji nismo igrali na velikom natjecanju. Svima je to velika čast, fokus mi je da što prije ozdravim i pomognem koliko mogu,” dodao je Livaja.

Napadač Hajduk je zbog udarca kojeg je dobio u ligaškom susretu protiv Slaven Belupa propustio utakmicu protiv Saudijske Arabije i prvi trening u Dohi. Radio je odvojeno od momčadi.

“Nije me previše vratilo, bio je to neki hematom, a nadam se da ću sutra početi normalno trenirati,” poručio je.

Posljednjih se mjeseci često raspravljalo o hrvatskim napadačima i njihovoj kvaliteti. No, zvijezde HNL-a umiruju javnost.

“Imamo raznovrsne i kvalitetne napadače, možda nismo toliko postigli na reprezentativnom planu, no Hrvatska se ne treba brinuti o napadačima,” smatra topnik Dinama.

“Nije bitno tko će zabiti, imamo kvalitetnu prema naprjed. Bitno je da odigramo kao momčad, a golovi će sami doći,” dodao je Livaja.

Kao i svi reprezentativci i Petković i Livaja se nadaju nastupu na World Cupu, no istiću zajednički cilj.

“Konkurencija je velika, ogromna, ne opterećujem se. Svi smo ovdje s istim ciljem, svi pušemo u istom smjeru, a to je Hrvatska” poručio je napadač Dinama.

“Kada sam se vratio u Hajduk, nisam očekivao da ću biti na ovom svjetskom prvenstvu. Nisam opterećenen zbog toga,” istaknuo je prvi igrač Hajduka.

Osvrnuli su se i na našeg prvog suparnika, Maroko.

“Oni su jako dobra ekipa, nismo ih još detaljno analizirali, međutim čeka nas jako težak protivnik. Vjerujem da ćemo znati odgovorti i da ćemo biti pravi,” istaknuo je napadač “Modrih”.

“Imaju odlične igrače koji igraju u velikim klubovima, Međutim, moramo se fokusirati na sebe,” dodao je napadač “Bijelih”.

Brojni međunarodni mediji u svojim prognozama već tradicionalno u krug kandidata za naslov guraju Brazil, Argentinu, Francusku, Njemačku… O svjetskim doprvacima se baš i ne govori.

“Iskreno, ne stavljamo si pritisak na leđa. Nema razloga slušati najave i priče o favoritima. Idemo korak po korak, imamo svoj cilj, svoju ekipu, a na kraju će se pokazati tko je bio u pravu,” smatra Petković, a slično razmišlja o Livaja.

“Idemo utakmicu po utakmicu, najvažnije je otvaranje. Međutim, imamo jako dobre izglede na ovom prvenstvu možda ponoviti i sličan rezultat iz Rusije.”

Engleske kolege je zanimalo što misle o zabrani prodaje alkohola za navijače na stadionima. Za obojicu je odgovorio Petković.

“To sigurno nisu pitanja o kojima bi se mi trebali baviti. Mi smo fokusirani na nogomet i neka na tome i ostane.”

Petković i Livaja veliki su suparnici na HNL terenima, no izvan terena su prijatelji.

“Znamo se više od 20 godina, dosta razgovaro o reprezentaciji i hravatskom nogometu,” kazao je Livaja, dok je Petković dodao: “Marko je odličan igrač, imali smo dobar odnos i prije nego što se on vratio u Hajduk, a ja u Dinamo. Jako se dobro slažemo izvan terena.”